Hou jij je in of gooi je het eruit?

Als kind hebben we geleerd ons in te houden. We mochten niet boos worden of onbeleefd of onaardig zijn. Het gevolg hiervan kan zijn dat je je als volwassene nog steeds inhoudt, je aanpast, je ‘ja’ zegt als je eigenlijk ‘nee’ bedoelt. Je aardig doet, maar ondertussen erger je je mateloos aan je collega, je buren of een vriend(in). Je blijft rustig, maar vanbinnen kook je. Je laat niks merken en je houdt jezelf groot.

Uit zelfbescherming slaan we terug

Op het moment dat je je ergert aan iemands gedrag is het verleidelijk om te gaan roddelen of klagen. Als iemand het niet met je eens is, is het verleidelijk je gelijk te halen. Voordat je het in de gaten hebt beland je in een hoogoplopende discussie of ruzie. Als iemand je onderuithaalt is het verleidelijk om terug te gaan vechten of als iemand een vervelende opmerking maakt is het verleidelijk een opmerking of sneer terug te geven. Als iemand kritiek op je heeft is het verleidelijk jezelf te verdedigen.

Uit een beschermingsmechanisme slaan we meteen terug omdat we niet gekwetst willen worden. Op deze manier voed je juist je negatieve gevoelens en worden ze erger.
Het is een automatisch patroon, voordat je het in de gaten hebt heb je al gereageerd. En alles wat je aandacht geeft groeit uiteindelijk. Door je negatieve gevoelens te voeden of te zeuren en te klagen over de dingen die verkeerd zijn in je leven, help je juist de nare dingen te groeien.

Laat je negatieve gevoelens er gewoon zijn!

Druk je negatieve gevoelens niet weg, maar voed ze ook niet. Laat ze er gewoon zijn!

Voelen in plaats van verdringen en voeden!

Durf je boosheid, teleurstelling, ergernis of wat voor emotie dan ook, te voelen. Voelen in plaats van direct te reageren of het gevoel te onderdrukken. Ervaar wat het gevoel met je doet. Ga er niet tegenin, door ertegen te vechten of weerstand te bieden, want dan ga je mee in de negativiteit van de ander.

Voel waar de emotie zich in je lichaam bevindt en adem er naartoe en blijf een paar minuten bij dit gevoel. Ook als het gevoel niet fijn is. Durf te voelen wat je liever niet wilt voelen. Druk het gevoel niet langer weg of ga niet bedenken hoe je er zo snel mogelijk weer vanaf kunt komen. Laat het gevoel er helemaal zijn.

Als het nare gevoel er mag zijn, verdwijnt het vanzelf!

Wanneer je jezelf niet meer op sleeptouw laat nemen door je negatieve gedachtes en emoties dan komt er rust in je leven. Je beseft dat de dingen in je leven gewoon gebeuren of je dat nu wel of niet wilt of wel of niet leuk vindt, het gebeurt gewoon.

Stop met dingen proberen te veranderen

Zeg ‘Ja’ tegen alles wat zich aandient in je leven, de leuke en vreugdevolle dingen maar ook de niet leuke dingen. Stop met alles wat je niet leuk vindt, direct te willen veranderen. Je zult merken dat er dan rust en vrijheid in je leven komt. Het gaat om het opgeven van je verzet en weerstand tegen alles wat je niet wilt. De aard van het leven is dat er altijd een afwisseling zal zijn van leuk en niet leuk. Er is niets wat blijft.

Wanneer het niet leuke er ook mag zijn van jou en het gezien en gevoeld wordt, verdwijnt het automatisch weer uit je leven.

Heb jij moeite met je emoties of met voelen, of weet je niet wat je voelt?

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Hoe boosheid je helpt bij je persoonlijke groei!

boosheidSoms zijn we boos op alles en iedereen. Boos op je kinderen die niet luisteren. Boos op je vriend(in) die over je roddelt. Boos op het Ikea kastje waarvan de juiste schroeven ontbreken. Boos op je partner die achterstallige klussen laat liggen of niets opruimt. Boos op een collega die al het werk voor jou heeft laten liggen. Boos op je leidinggevende die je werk niet waardeert. Boos op je computer die vastloopt. Boos op een onvriendelijke caissière enz. enz.

Degene op wie je boos bent loopt vrolijk verder

Ook al ben je nog zo boos, de ander voelt zich vaak niet aangesproken door jouw boosheid of is zich van geen kwaad bewust. In de ogen van de ander moet je niet zo moeilijk doen en vooral stoppen met zeuren. Deze opmerkingen en het onbegrip van de ander maken je alleen maar nog bozer……

Boosheid vreet energie en is slecht voor onze gezondheid

Naast dat boosheid een negatieve invloed heeft op ons humeur, vreet het energie. Ook als je je boosheid niet uit en binnen houdt, trekt het je batterij leeg en voel je je moe. Het gaat vaak gepaard met hevige hoofdpijn, onrust en slecht slapen.

Je kunt pas afrekenen met je boosheid als je deze accepteert

Grip op je boosheid krijg je niet door niet meer boos te worden of je boosheid te onderdrukken. Vroeg of laat komt het er dan alsnog in alle hevigheid uit of je vreet jezelf vanbinnen helemaal op. Wat je wel kunt doen is, op het moment dat je boosheid voelt opkomen, deze toelaten zonder direct je boosheid af te reagerenop een ander. In plaats daarvan doorvoel je je boosheid een paar minuten. Wat je kan helpen om rustig te blijven, is om op met afstand naar je boosheid te kijken en deze te benoemen. ‘Dit is een gevoel van boosheid’in plaats van ‘ik ben boos’.Op het moment dat je zegt ‘ik ben boos’, voel je de stoom al uit je oren komen. Door jezelf los te koppelen van je boosheid identificeer je jezelf niet langer met je boosheid en word je rustiger.

Boosheid nodigt uit tot zelfonderzoek

Iedere emotie die zich aandient, dus ook boosheid is een mogelijkheid om iets in jezelf te genezen of te ontwikkelen.Het is een mogelijkheid tot zelfonderzoek. Als je je boosheid hebt doorvoeld en rustig bent, stel jezelf dan de volgende vragen: ‘Wat maakt dat deze persoon of situatie mij boos maakt? Waarom raakt het mij? Is mijn woede terecht? Wat is mijn aandeel erin?

Grip krijgen op je boosheid is niet eenvoudig!

Vaak geloven we dat we alle recht hebben om boos te zijn. Zeker in situaties waarin we gelijk hebben. Door te begrijpen wat jouw boosheid je wil vertellen, leer je jezelf beter kennen en kun je jezelf gaan geven wat je nodig hebt. Op deze manier wordt je boosheid een doorgangnaar een leven met meer vreugde en ontspanning!

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Wat houdt jou tegen om je doel te bereiken?

zon

Het voelt een beetje ongemakkelijk als mensen mij vragen met wat voor opleiding ik bezig ben. Dat is wellicht ook de reden waarom ik er tot nu toe nog niet over heb geschreven, maar nu ga ik dan toch met de billen bloot!

Vorig jaar ben ik gestart met de opleiding Tarottherapie. Van oudsher wordt Tarot geassocieerd met waarzeggerij of met iets wat gevaarlijk en eng is.

Tarot betekent letterlijk het Pad van de Koning. Vroeger werd de Tarot gebruikt door heersers en koningen. Zij wilden het volk dom houden en verboden de Tarot voor de gewone burger. Dat maakt dat vandaag de dag Tarot nog steeds gezien kan worden als iets wat verboden is of niet goed.

Géén toekomstvoorspelling

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat je met tarotkaarten de toekomst kunt voorspellen, maar dat is niet de bedoeling. Als je een vraag of dilemma hebt geven de tarotkaarten een advies. Je bepaalt vervolgens altijd zelf wat je met dat advies doet.

De mogelijkheden van Tarot

De Tarot kent echter vele mogelijkheden. Aan de hand van je geboortedatum kan bepaald worden wat je Geboortekaartis. Iedere Geboortekaart is uniek en vertelt je wat je levensdoelis en welke talenten en kwaliteitenje hebt meegekregen om dit te realiseren.

Naast de Geboortekaart heb je een Jaarkaart. De Jaarkaart is ieder jaar anders en gaat in op je verjaardag. Deze kaart vertelt je, welke aspecten en leerprocessen dit jaar voor jou belangrijk zijn.

Deze kennis helpt je om jezelf beter te begrijpen en je bewustzijn te vergroten. Het kan je ook helpen bij het maken van de voor jou juiste keuzes.

Ervaar nu een Tarotsessie tegen gereduceerd tarief

Heb je een vraag of dilemma waar je niet uitkomt en graag advies over wilt hebben? Wil je graag weten wat jouw levensdoel is en hoe je dit kunt realiseren? Wil je inzicht in wat dit jaar voor jou belangrijk is en hoe je dat kunt bereiken? Meld je dan nu aan voor een Tarotsessie. Je kunt dit doen via onderstaande link of het sturen van een email. Vergeet niet je geboortedatum te vermelden.

Als je in de maand mei een afspraak maakt betaal je voor een Tarotsessie eenmalig € 55,00in plaats van normaal € 75,00.

Ja ik wil graag een Tarotsessie

Lees hier om te ontdekken of EnergieRijk jou kan helpen

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

In de steek gelaten door je lichaam

‘Hoe gaat het met je? Ja goed hoor, druk hè en met jou? Lekker hoor, maar ik ga weer snel verder want ik heb het druk.’

We zijn druk, druk, druk en hierdoor negeren we soms onze eigen en elkaars ellende en problemen. We houden de schone schijn op, alles gaat goed en ondertussen onderdrukken we onze gevoelens.

Ons lichaam is de opslagplaats voor onze gevoelens.

Al onze gevoelens van vreugde, blijheid maar ook van verdriet, boosheid en angst worden door ons lichaam onthouden. Emoties die niet doorvoelt en verwerkt zijn, zetten zich vast ergens in je lichaam. Bijvoorbeeld in onze organen, spieren of nek. De opgeslagen emoties knijpen het lichamelijk weefsel samen en veroorzaken zo een blokkade, pijn of een gevoel van stress of spanning.

Lichamelijke pijn wordt vaak veroorzaakt door emotionele pijn.

Onze onderdrukte gevoelens kunnen een lichamelijke pijn veroorzaken. Bijvoorbeeld opgekropte boosheid of irritatie, maar ook gevoelens van angst of onzekerheid waarvoor we ons schamen.

Het onderdrukken van onze emoties begint vaak al in onze jeugd. Bijvoorbeeld omdat je als kind met bepaalde gevoelens geen raad wist, of omdat de angst of het verdriet zo groot was dat je het onbewust hebt weggedrukt en dus nog niet hebt verwerkt.

Als kind heb je bijvoorbeeld nooit de waardering en erkenning gekregen waarnaar je zo verlangde. Je kon het in de ogen van je ouders nooit goed of goed genoeg doen en je hebt dit verdriet ver weggestopt. Wanneer je in je latere leven in een situatie terecht komt waarin je je ondergewaardeerd voelt, wordt de emotionele pijn opnieuw getriggerd en kun je lichamelijke klachten krijgen.

Ons gedrag houdt onbewust onze pijn in stand.

Vaak voelen we ons slachtoffer door alles wat ons ‘overkomt’. We denken dat we niet anders kunnen en proberen maar zo goed mogelijk met de pijn om te gaan. Tanden op elkaar en doorgaan. Zolang wij echter onze emotionele pijn niet aanpakken is dit uitstel van executie.

Hoe kun je emotionele pijn aanpakken?

Je kunt je emotionele pijn aanpakken door inzicht te krijgen in je automatische vaak onbewuste gedrag en patronen. Dit kan de oorzaak zijn dat je je huidige pijn onbewust in stand houdt.

Ben jij het beu en wil je verlost worden van je lichamelijke en emotionele pijn?

Door middel van een energiebehandeling voel je je lichamelijk en emotioneel direct beter.

Lees hier om te ontdekken of EnergieRijk jou kan helpen

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Waarom het niet lukt van je angst af te komen

Wij mensen kennen velerlei angsten, bang om te falen, bang niet goed genoeg te zijn of bang om onzeker over te komen. Maar ook angsten als hoogtevrees, bang voor de dood of vliegangst.

Ondanks dat we allemaal angsten hebben, de ene mens wat meer dan de andere, hebben we het er liever niet over. Angst wordt nog altijd geassocieerd met zwak zijn, en zeg nu eerlijk wie wil er nu zwak zijn?

De vraag is hoe kom je van je angst af? Door te doen alsof het er niet is? Je eigen angst te overschreeuwen of de lolbroek uit te hangen? Of door gewoon door te bijten en wat beter je best te doen?

Je hebt al van alles geprobeerd maar het lukt je niet.

Je wilt niets liever dan van je angst af en sterker in je schoenen staan. Je hebt er alles voor over, je gelooft erin, je zet door en toch lukt het je niet.

Ook al wil je graag verlost worden van je onzekerheid of angst, je hebt geloof in jezelf en je beschikt over doorzettingsvermogen, dan nog is het géén garantie dat het je lukt om ervan af te komen.

Waarom lukt het niet?

Ook al is je wil en doorzettingsvermogen nog zo groot, er is iets wat nog vele malen sterker en krachtiger is en dat is je onderbewustzijn.
Ons onderbewustzijn bevat ‘data’ zoals informatie, overtuigingen, ervaringen en angsten waarvan wij ons niet bewust zijn en die de gewenste verandering kunnen tegenhouden.

Ons Onderbewustzijn heeft een olifantengeheugen!

Je kunt je Onderbewustzijn vergelijken met een olifant. Je Bewustzijn of met andere woorden je wil is te vergelijken met de berijder van de olifant. Jij als berijder van de olifant wil dat de olifant in beweging komt en een bepaalde richting op gaat. Als de olifant daar geen zin in heeft, dan kun je duwen, trekken en slaan wat je wilt, maar de olifant blijft staan en er verandert niets. Je onderbewustzijn is dus vele malen sterker dan je wil.

Je onderbewustzijn is de baas!

Als je onderbewustzijn iets anders wil dan dat jij in gedachten hebt, dan kun je doorzetten en proberen wat je wil, maar dan gaat het niet lukken. Belangrijk is dus dat jouw Bewustzijn en Onderbewustzijn op een lijn komen met elkaar.

Bio Energetische Therapie

Bij Bio Energetische Therapie wordt er contact gemaakt met je Onderbewustzijn om de gewenste verandering in gang te zetten. De Therapeut praat tegen de ‘olifant’ terwijl jij je ontspant. Je wordt in een ontspannen toestand (trance) gebracht. Het is géén hypnose. Je kunt tijdens de behandeling gewoon blijven communiceren.

Bio Energetische Therapie is één van de krachtigste methodes om definitief af te rekenen met angst.

Lees hier meer over Bio Energetische Therapie

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Waarom overkomt mij dat nu altijd?

slachtofferrol‘Ja hoor, ik heb ook altijd pech, nu dit weer.’
‘Mij moeten ze ook altijd hebben.’
‘Bij mij kan nooit iets in een keer goed gaan.’

Herkenbaar? Heb jij soms het gevoel voor het ongeluk geboren te zijn?

Alles heeft een reden

Alles wat er gebeurt in je leven gebeurt niet zomaar. Niks gebeurt voor niks! In iedere gebeurtenis schuilt een boodschap en een kans om iets nieuws te leren. Bijvoorbeeld om te leren jezelf volledig te accepteren of te leren omgaan met onverwachte gebeurtenissen.

Waarom gebeuren deze ‘nare’ dingen in ons leven?

De reden waarom je iets overkomt is om iets beter te maken voor jou in de toekomst. Bijvoorbeeld om je te helpen sterker te worden. Of om je te geven wat je nodig hebt om de ware liefde te vinden, of om je te helpen je angst los te laten.

En dan struikel je zomaar……

Stel je doet continu dingen tegen je zin in omdat je omgeving bepaalt wat je wel en niet moet doen. Of je loopt op je werk alsmaar op je tenen. Het werk dat je doet druist tegen je gevoel in. Of je bent bang je werk niet tijdig af te krijgen en fouten te maken. Je voelt je opgejaagd, boos en geïrriteerd.

En dan ‘zomaar’ struikel je en breek je een arm of been. Of je maakt een verkeerde beweging en het schiet in je rug. Je wordt letterlijk stilgezet en kunt een tijdje niet werken. Onbewust en met de nadruk op onbewust heb je dit zelf aangetrokken.

Tijd voor bezinning

Stel jezelf niet langer de vraag ‘Waarom overkomt mij dit nu weer? maar ‘Wat mag ik hiervan leren voor een betere toekomst voor mijzelf?’

Pak dus je lessen! Doe je het niet, dan is de kans groot dat je gelijksoortige vervelende situaties blijft aantrekken. Net zo lang totdat je begrijpt wat het geschenk is van de vervelende gebeurtenis.

Hoe groter de gebeurtenis hoe groter het geschenk, hoe groter de verandering

Het goede dat voortkomt uit de moeilijke dingen die je zijn ‘overkomen’ helpen je om meer jezelf te zijn. Om je af te helpen van dingen die niet langer bij jou passen. Om je te helpen ontdekken wie je echt bent, zodat je het leven kunt leiden, zoals het voor jou bedoeld is.

Het leven slaat je om de oren

Vaak als er nare dingen gebeuren houden wij onszelf groot en zijn we onnodig hard voor onszelf. Je blijft hangen in situaties die niet goed voor je zijn. Dit gebeurt vaak onbewust omdat je eigenlijk vindt dat je niet beter verdient.

En dan komt het leven en slaat je om je oren met een of andere ramp of moeilijkheid. Dan komt er een moment dat je denkt ‘ik krijg er genoeg van, ik verdien die ellende niet’.

Wanneer je een moeilijke periode doormaakt of gewoon niet lekker in je vel zit, is het vaak moeilijk om de les of positieve boodschap te kunnen zien.

Wil jij graag inzicht en hulp hierbij?

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Bio Energetische Therapie is één van de krachtigste methodes om weer in je eigen kracht te komen.

Lees hier meer over Bio Energetische Therapie

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Hoe krijg ik grip op mijn emoties?

We worden allemaal weleens overmand door emoties. Ertegen vechten heeft weinig zin, dat houdt ze alleen maar langer in stand. Vergelijk het met het krabben aan een muggenbult, hoe meer je krabt, hoe erger de jeuk wordt.

Je kunt je emoties er maar beter gewoon laten zijn in plaats van weg te drukken. Onze emoties bevatten namelijk waardevolle informatie over onszelf. Informatie om jezelf beter te leren kennen en jezelf te geven wat je nodig hebt voor een ontspannen en vreugdevol leven.

Emoties vragen om zelfonderzoek!

Emoties die je hebt gaan altijd over jezelf. Vaak denken mensen dat hun emoties de schuld zijn van anderen. Omdat iemand bijvoorbeeld een vervelende opmerking naar je maakt of zijn afspraken niet nakomt. Daarom denken we vaak ten onrechte dat we er niets aan kunnen doen. Het zijn echter onze eigen gedachtes waarmee we onze emoties creëren.

We creëren onze emoties zelf

De meeste mensen geloven niet dat ze zelf hun emoties creëren. Ze denken dat ze die gewoon hebben. Mensen zeggen dan dat ze worden overvallen door emoties. Maar in werkelijkheid worden onbewust emoties door onszelf gekozen.

Afhankelijk van wat je denkt en de aard van je gedachtes, roep je bijvoorbeeld vreugde, pijn, enthousiasme, blijdschap of verdriet in jezelf op.

Blind van woede!

Je geest doet zijn werk zo snel dat het kan lijken alsof je geen controle hebt over je emoties. Het gevaar is dat wanneer je je laat meeslepen door je emoties, je de informatie over jou, die verborgen ligt in de emotie, niet zult zien of begrijpen. Doordat je bijvoorbeeld letterlijk blind van woede bent.

Welke gedachte ging er vooraf aan de emotie?

Als eerste is het belangrijk om te weten welke gedachte er voorafging aan je emotie. Is deze gedachte gebaseerd op de Waargenomen Werkelijkheid of is het een van je hersenspinsels, gebaseerd op angst of gebaseerd op wat je denkt dat Waar is. Of iets waarvan je denkt dat zou kunnen gaan gebeuren maar wat geen werkelijkheid is.

Wanneer wij onze geest voeden met gedachtes die niet gebaseerd zijn op de Waargenomen Realiteit, zal onze geest onjuiste conclusies trekken. Wanneer je dan reageert op basis van deze hersenspinsels ben je op weg naar een emotionele hel.

Het omgekeerde is ook waar. Als je je geest voedt met juiste feiten, zal het tot juiste conclusies komen. Dit brengt een andere emotie met zich mee, wat weer een andere ervaring tot gevolg heeft. Hoe snel de geest ook werkt, hij werkt alleen met de gedachtes waarmee hij gevoed wordt.

Wat willen jouw emoties je vertellen?

Grip krijgen op je emoties begint met het bewustzijn dat we onze eigen emoties creëren met onze eigen gedachtes. De tweede stap om meer grip te krijgen is om de informatie die verborgen ligt in je emotie te begrijpen. Op die manier ga je jezelf ook beter begrijpen en kun je jezelf gaan geven wat je nodig hebt of waar je naar verlangt.

Wil je graag meer grip krijgen op je emoties of begrijpen wat de boodschap ervan is?

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio Energetische Trance Therapie. Lees hier meer over

Lees hier meer over Bio Energetische Trance Therapie

In de cursus ‘De energie van innerlijke kracht’ leer je hoe je contact maakt met de kracht in jezelf en hoe je je eigen energie blijvend kunt verhogen, waardoor je leven positief verandert.

Lees hier meer over de cursus ‘De energie van innerlijke kracht’

Stel je eens voor hoe het zou zijn als jij je leven vanuit eigen kracht, vol zelfvertrouwen en zonder angst en stress zou kunnen leiden.

Het is ook mogelijk om in plaats van deelname in een groep een persoonlijke begeleiding te ontvangen.

Neem hier contact op

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou
zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Een pijnloos leven!

Vroeg of laat krijgen we allemaal wel een keer te maken met pijn of ziekte in ons leven. Dat kan variëren van kleine ongemakkelijke kwaaltjes, tot heftig zeurende en telkens weer terugkomende pijn of ziekte.

Zo kan het gebeuren dat als je aan de vooravond staat van een gezellig uitje of een belangrijke gebeurtenis, een migraineaanval in alle hevigheid losbarst.

Of je voelt je van het een op het andere moment misselijk of duizelig. Je weet niet waar het vandaan komt maar je voelt de energie uit je lijf wegtrekken en je kunt alleen nog maar denken aan je bed. Of net voordat je in de auto wilt stappen voor een lange autorit raken je maag en darmen van streek.

Door een verkeerde beweging schiet het in je rug. Een aanhoudende zeurende pijn zorgt ervoor dat je je werk niet goed kunt doen. Je merkt dat je snel geïrriteerd bent, hebt een kort lontje en sleept jezelf door de dag heen.

Wanneer een pilletje niet meer werkt

Doorgaans willen we zo snel mogelijk van onze pijn af. We nemen pijnstillers in de hoop dat de pijn snel zal verdwijnen. Maar wat als dat niet het geval is? Als de pijn aanhoudt of telkens weer terugkomt? Wanneer een extra pilletje niet meer werkt? Of erger nog als je arts zegt dat je met de pijn moet leren leven.

Pijn heeft een functie en wil ons iets vertellen

Pijn is een signaal van ons lichaam dat er iets aan de hand is. Onze fysieke pijn is vaak een uiting van (ontkende) emotionele pijn. Ons lichaam fungeert dan als wekker om ons wakker te schudden. Misschien is er iets in je leven of in jezelf wat je nog niet geaccepteerd hebt of doe je dingen tegen je gevoel in. Ook al doe je dit onbewust je lichaam reageert hier direct op en geeft een signaal af in de vorm van pijn.

Onze lichaamswijsheid is de oudste wijsheid die er is

Wanneer je de pijn negeert of onderdrukt zal deze telkens weer terugkomen en vaak net een tikje heftiger. Je gevoel wint altijd en zal net zolang blijven rinkelen, totdat jij opneemt. Niet om je te pesten maar om je aan te moedigen rust te nemen en naar je leven te kijken. Waar heb je dingen tegen je gevoel ingedaan? Waar ben je grenzen over gegaan?

Onderzoek je pijn

Doorgaans nemen mensen niet de tijd om op zoek te gaan naar de boodschap van hun ziekte of pijn. Of ze geloven überhaupt niet dat er een boodschap in hun ziekte schuilt. Ze denken, niet zeuren, gewoon doorgaan zoals iedereen doet. Voor veel mensen stopt het hier en dat is jammer, want dan blijft het zoals het is en ontneem je jezelf de kans op een gezonder en makkelijker leven.

Onze pijn is de sleutel naar een lichter en vreugdevol leven

Niet het medicijn of de pijnstillers zijn de oplossing, maar de pijn zelf is de doorgang naar een gezonder en ontspannen leven. Als je je bewust bent van wat jouw pijn of ziekte je wil vertellen, kun je dingen in je leven gaan veranderen en jezelf gaan geven wat je nodig hebt.

Wil jij weten wat de boodschap is van jouw pijn?

Je kunt niet altijd met je verstand bedenken wat de oorzaak is van je ziekte of pijn. Dit komt omdat de oorzaak van de pijn of ziekte in je onderbewustzijn kan liggen. Ons onderbewustzijn is de plek waar we met ons verstand niet bij kunnen.

Wil jij je pijn leren begrijpen en er blijvend van verlost worden?

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio Energetische Trance Therapie.

Lees hier meer over Bio Energetische Trance Therapie

In de cursus ‘De energie van innerlijke kracht’ leer je hoe je contact maakt met de kracht in jezelf en hoe je je eigen energie blijvend kunt verhogen, waardoor je leven positief verandert.

Lees hier meer over de cursus ‘De energie van innerlijke kracht’

Stel je eens voor hoe het zou zijn als jij je leven vanuit eigen kracht, vol zelfvertrouwen en zonder angst en stress zou kunnen leiden.

Het is ook mogelijk om in plaats van deelname in een groep een persoonlijke begeleiding te ontvangen.

Neem hier contact op

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Ben jij ook een schijterd?

Onze angst is vaak groter dan ons verlangen om dat te doen wat we graag willen of waar we diep in ons hart naar verlangen.

De afgelopen periode spreek ik steeds vaker mensen die hun werk helemaal beu zijn. Ze halen er geen plezier meer uit en gaan regelmatig met lood in hun schoenen naar het werk.

Jarenlang is het goed gegaan, maar door allerlei veranderingen, in het werk, in het beleid of de werkomgeving, is het werk hun tegen gaan staan.

We vertellen onszelf verhaaltjes!

We vertellen onszelf verhaaltjes waarmee we onszelf van alles wijs maken en onrust veroorzaken.

‘Ik kan niet zomaar mijn baan opzeggen, ik ben kostwinner en heb een gezin te onderhouden.’

‘Ik heb mijn leeftijd tegen en ben veel te duur. Ik krijg nooit hetzelfde salaris als wat ik nu heb.’

‘De hypotheek zal toch betaald moeten worden.’

‘Ik kan niks anders dan wat ik nu doe, wie zit er nu nog op mij te wachten?’

Met deze verhaaltjes zetten wij onszelf vast en houden onszelf gevangen in onze angst.

De angst om in financiële problemen te komen, om spijt te krijgen, angst dat je het niet kunt, angst voor gezichtsverlies als het niet lukt, de angst voor onzekerheid etc.

Angst verlamt je!

Onze angst is zo groot dat we niet in actie komen om ons verlangen te gaan waarmaken en dat te doen waar we blij van worden en energie van krijgen.

De angst verlamt ons, we denken dat het niet kan, dat het niet realistisch is en dat het niet voor ons is weggelegd.

Met tegenzin gaan we door met waar we mee bezig zijn. Om jezelf gerust te stellen zeg je: ‘Ik zal wel moeten, ik kan niet anders en zo erg is het nu ook weer niet.’ Maar ondertussen ben je niet echt gelukkig.

Onze angst voor het onbekende en voor onzekerheid is groter dan ons verlangen naar een vreugdevol en gelukkig leven.

Later heb je spijt!

Als je mensen op hun sterfbed vraagt waar ze het meeste spijt van hebben, dan zeggen ze spijt te hebben dat ze niet gedaan hebben waar ze diep in hun hart naar verlangden.

Breek door je angst heen, nu kan het nog!

  • Je bent nooit te oud iets nieuws te leren.
  • Je bent nooit te oud iets op een andere manier aan te pakken.
  • Je bent nooit te oud dat te gaan doen waar je gelukkig van wordt.
  • Het is nooit te laat om je angsten te overwinnen en het leven te leiden waarnaar je verlangt. Go for it! 

Het is spannend maar niet onmogelijk en je hoeft het niet alleen te doen.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Naast angst voor onzekerheid of angst voor tekorten zijn er velerlei angsten.

Lees hier hoe je met Bio Energetische Therapie deze kunt overwinnen

In de cursus ‘De energie van innerlijke kracht’ leer je hoe je contact maakt met de kracht in jezelf en hoe je je eigen energie blijvend kunt verhogen, waardoor je leven positief verandert.

Lees hier meer over de cursus ‘De energie van innerlijke kracht’

Stel je eens voor hoe het zou zijn als jij je leven vanuit eigen kracht, vol zelfvertrouwen en zonder angst en stress zou kunnen leiden.

Het is ook mogelijk om in plaats van deelname in een groep een persoonlijke begeleiding te ontvangen.

Neem hier contact op

Lees hier meer over energiecoaching

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Bang om dood te gaan?


Regelmatig spreek ik mensen in mijn praktijk die bang zijn om dood te gaan. Of ze zeggen: ‘Voor mezelf kan ik er misschien nog wel vrede mee hebben, maar ik zou het verschrikkelijk vinden voor mijn kinderen of de mensen die ik achter laat.’

De enige zekerheid die je hebt is dat je een keer dood gaat.

De oma van mijn man zei altijd: ‘Er is veel oneerlijkheid en ongelijkheid in de wereld maar dood, gaan we allemaal. Al ben je nog zo rijk, je leven is met geld niet te koop.’

De enige zekerheid die we in het leven hebben is dat we dood gaan. Wat onzeker is, is wanneer we gaan.

Persoonlijk geloof ik erin dat je nooit eerder gaat dan wanneer het je tijd is. Maar wanneer is het dan je tijd? Een 4-jarig kind, met het hele leven nog voor zich, dat sterft aan leukemie. Is het dan zijn tijd? Het antwoord is ja, ook al is dit met ons verstand moeilijk te begrijpen.

Geen mens leeft voor zichzelf alleen.

Wij mensen worden geboren met een levensdoel. Een doel in dit leven waarmee je anderen op de een of andere manier van dienst bent. Je levensdoel is iets waarmee je anderen en jezelf levensvreugde brengt.  Bijvoorbeeld een bakker die heerlijke taartjes bakt of een telefoniste die mensen vriendelijk te woord staat en ze verder helpt.

Het hoeft niet altijd een betaalde baan te zijn. Je levensdoel kan ook zijn om je kinderen op te voeden tot gelukkige en zelfstandige mensen. Of het levensdoel om mensen met elkaar te verbinden.

Soms is de taak hier op aarde kort.

We hebben allemaal een taak in het leven. De vervulling van onze taak kan lang maar ook kort duren.

Een voorbeeld hiervan is de kleine Tijn met zijn nagellakactie, die in zijn korte leven zoveel harten heeft geopend. Hij heeft op een hartverwarmende manier bijgedragen aan de verbinding tussen mensen.

Waarom moest hij dan toch zo jong sterven? Hij had hier toch nog veel meer goeds kunnen doen? De ziel van Tijn had een korte taak in dit leven. Zijn taak zat erop, waarna het lichaam sterft maar de ziel (bewustzijn) blijft.

Je lichaam sterft maar je ziel blijft springlevend!

Als je dood gaat verdwijnt ons lichaam, maar de ziel blijft. Daarom kunnen mensen het gevoel hebben dat overleden dierbaren nog bij hun zijn. Dat is de energie van de ziel die je op zo’n moment voelt. Je krijgt dan bijvoorbeeld kippenvel of je voelt een koude wind langs je heen gaan.

Je bent niet wie je denkt dat je bent.

Vraag je aan mensen: ‘wie ben je?’ dan denken ze vaak dat ze hun lichaam zijn of ze noemen hun beroep. ‘Ik ben slager, docent, administratief medewerkster of zzp-er.’ Of ze zeggen: ‘Ik ben vader, moeder, leider bij de voetbal etc.’

Dit zijn allemaal rollen die we in ons leven vervullen maar dat is niet wie we werkelijk zijn. Zo hebben we ook de rol van kind, vriend(in), klant, buurman, moeder, oom, tante etc.

Je bent niet je karaktereigenschappen en emoties.

Regelmatig antwoorden mensen op de vraag: ‘Wie ben je?’ dat ze zorgzaam zijn of analytisch, eenzaam, ongeduldig etc. Dit zijn karaktereigenschappen en emoties en ook dat is niet wie we werkelijk zijn.

Alles wat je kunt waarnemen, is niet wie je bent.

We zijn ook niet onze gedachtes. Gedachtes heb je maar je bent ze niet. Jij bent niet de stem in je hoofd, maar degene die deze stem hoort.

Maar wie ben je dan?

Alles wat je kunt waarnemen is niet wie je bent. De lamp aan het plafon kun je waarnemen, maar je bent niet de lamp. Je kunt kijken naar een boek wat op tafel ligt maar je bent niet het boek. Je kunt jezelf zien in de spiegel, maar je bent niet je lichaam.

Wie of wat is, wat alles kan waarnemen?

Je bent niet je lichaam, je bent ook niet je beroep, je gedachtes, niet je karaktereigenschappen en niet je emoties. Maar wie ben je dan wel? Wie is dan die waarneemt?

BEWUSTZIJN is wie je werkelijk bent.

Het is ons Bewustzijn (ziel) dat opmerkt wat er allemaal gebeurt, de observator in onszelf. Bewustzijn is wie je in wezen bent en wat eeuwig blijft bestaan los van je lichaam.  Dus ook als je sterft.

Je ziet het niet, maar het is er wel!

Bewustzijn (onze ziel) kun je niet zien maar het is er wel, net zoals energie en de zuurstof in de lucht.

Ons lichaam is het huis voor onze ziel!

Bij je geboorte krijgt je ziel een lichaam. Dit lichaam heb je nodig om je levensdoel of zielsopdracht te kunnen vervullen. Met je lichaam kun je in actie komen en dingen ondernemen en ervaren. Je kunt iets letterlijk handen en voeten gaan geven.

Eeuwig leven!

Als je taak erop zit in dit leven zal je lichaam sterven maar je ziel niet, je bewustzijn blijft altijd springlevend. De ziel kan nog steeds waarnemen, hij is alleen onzichtbaar omdat hij geen lichaam meer heeft.

Wanneer iemand overlijdt gaat de ontwikkeling van de ziel gewoon verder. Een ziel kan er op een bepaald moment voor kiezen een nieuwe taak op aarde te gaan uitvoeren. Op dat moment zal de ziel in een nieuw lichaam geboren worden. Dat is wat we reïncarnatie noemen.

De angst om dood te gaan ontneemt ons veel levensvreugde. Dat is jammer want we zijn juist naar de aarde gekomen om levensvreugde te ervaren en onszelf naar een gelukkig leven te leiden. Zoveel mogelijk want het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

Bio Energetische Therapie kan je helpen je angsten te overwinnen.

Lees hier meer over Bio Energetische Therapie

In de cursus ‘De energie van innerlijke kracht’ leer je hoe je contact maakt met de kracht in jezelf en hoe je je eigen energie blijvend kunt verhogen, waardoor je leven positief verandert.

Lees hier meer over de cursus ‘De energie van innerlijke kracht’

Stel je eens voor hoe het zou zijn als jij je leven vanuit eigen kracht, vol zelfvertrouwen en zonder angst en stress zou kunnen leiden.

Het is ook mogelijk om in plaats van deelname in een groep een persoonlijke begeleiding te ontvangen.

Neem hier contact op

Lees hier meer over energiecoaching

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing