Laat jij zien wie je werkelijk bent?

Wij mensen hebben vaak allerlei gedachtes en oordelen over wie we denken te zijn. We vinden onszelf te dik, te dun, te groot, te klein, te verlegen, te onzeker, te zwak, te ongeduldig, te meegaand of te perfectionistisch. We geloven dat we anders moeten zijn dan dat we nu zijn. 

We doen ons anders voor omdat we denken dat we in de ogen van de ander niet goed genoeg zijn of niet slim of succesvol genoeg. Bang dat mensen je niet waarderen en accepteren en dat je wordt afgewezen. 

Dus zetten een masker op

Je gaat je aanpassen en doet jezelf anders voor naar de buitenwereld. Op een manier zoals je denkt dat je moet zijn. Je kijkt naar jezelf door de ogen van een ander en past je aan. 

Als volwassenen dragen we vaak allemaal onbewust een masker. Een masker waardoor het lijkt alsof we allemaal gelukkig zijn, maar onder ons masker voelen we ons vaak moe, boos of verdrietig. 

Je loopt rond als een zombie

Door een masker op te zetten laten we ons ware zelf niet zien. Je houdt hiermee jezelf en de ander voor de gek.

Zolang we ons masker ophouden kunnen we ook niet goed bij ons gevoel. Waardoor de dingen die je meemaakt in je leven hol en leeg kunnen aanvoelen. Je leeft dan in een waas en bent afwezig.

We praten onszelf angst aan

We praten onszelf met ons denken en verstand vaak angst aan. Het is ons ego dat bang is om gekwetst te worden. Bang dat je niet gezien of gehoord of bang voor gezichtsverlies. 

Ons verstand denkt vaak vanuit tekortkoming en angst en is gebaseerd op onze opvoeding en eerdere ervaringen in ons leven. Kreeg je bijvoorbeeld als kind regelmatig te horen dat je iets niet kon omdat je daarvoor te verlegen, onzeker of ongeduldig was. Dan ga je dat op een gegeven moment geloven en ernaar handelen. Als volwassene zeg je dan nog steeds dingen als: ‘Dat gaat toch niet lukken want dat heb ik al eens geprobeerd. Zo werkt het nou eenmaal niet. Dat is niet realistisch. Dat kan ik niet. Dat durf ik niet.’

Écht leven doe je vanuit je hart

Ons hoofd en verstand kan veel kennis bevatten maar de échte wijsheid ligt in je hart. Écht leven doe je vanuit je hart met ons hoofd zijn we vaak aan het overleven om onszelf te beschermen en om maar niet gekwetst te worden. 

Je doet je dan sterker of slimmer voor, bang dat je anders niet interessant genoeg bent voor de ander. Of je maakt jezelf kleiner en cijfert jezelf weg om maar niet gezien te worden, bang voor afwijzing of bang om te falen. Bang niet capabel genoeg te zijn, bang om de verkeerde dingen te zeggen of bang om fouten te maken. 

We hebben als kind niet geleerd naar ons hart te luisteren

Veel spanning en stress in ons leven ontstaat omdat we niet naar ons hart luisteren. We hebben dit als kind niet geleerd. 

Iedere keer in je leven als je gekwetst werd of iemand op je ziel trapte ging je hart een beetje verder dicht en werd de muur er omheen dikker en hoger.

Zo kun je op een gegeven moment niet meer bij de wijsheid in je hart. Je leeft hoofdzakelijk vanuit je hoofd en raakt afgesloten van je gevoel. 

Balans tussen hoofd en hart

Heeft jouw hoofd ook de hoofdrol gekregen in je leven? Wil je je niet langer meer laten leiden door de belemmerende en angstige stemmetjes in je hoofd? Wil je meer rust en vrijheid ervaren, zodat je leven leuker en makkelijker wordt? Laat je begeleiden door EnergieRijk en maak vandaag nog een afspraak. Ja, ik wil een afspraak.

Je kunt ook direct zelf aan de slag! Lees hier meer over de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven!  Ja, ik ga direct aan de slag!

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio energetische therapie. Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen angsten te overwinnen en weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen


Wil je een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling


Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Geluk is een inside job!

‘Ongeluk zit in een klein hoekje, in de rest zit geluk!’

Wij mensen zijn allemaal op zoek naar vreugde en geluk. Op zoek naar de ware liefde die je gelukkig maakt. Op zoek naar die ene exclusieve tas, horloge of paar schoenen waar je heel blij van wordt. We willen blij, tevreden en gelukkig zijn en zoveel mogelijk genieten van het leven.

Geluk zoeken we vaak in dingen die buiten onszelf liggen. In materiele zaken zoals een mooi huis, een luxe auto of een dure jurk. Maar ook in immateriële zaken zoals een perfecte partner, een lieve vriend(in), een betrouwbare werkgever of een heerlijke vakantie. Dit is het soort geluk dat komt en gaat.

Geluk dat we buiten onszelf zoeken komt en gaat

We ervaren dit geluk op het moment dat onze wensen en verlangens in vervulling gaan. Maar het verdwijnt als sneeuw voor de zon op het moment dat bijvoorbeeld blijkt dat je huis onverkoopbaar is, je je baan verliest, je in financiële problemen komt, je een goede vriend verliest of je partner je verlaat.

De omstandigheden bepalen hoe we ons voelen

Afhankelijk van de situatie waarin we verkeren voelen we ons okay of niet okay. Omdat ons leven continu verandert en niets hetzelfde blijft, gebeuren er altijd onverwachte dingen. Daardoor voelen we ons afwisselend gelukkig en ongelukkig.

Twee soorten geluk

Er zijn twee soorten geluk. Het ene is het geluk dat komt en gaat, zoals hierboven beschreven. Het andere is een soort geluk dat altijd aanwezig is.
Dit is het soort geluk dat niet afhangt van spullen, mensen, dingen of omstandigheden. Dit soort geluk staat ook los van wat we doen of hebben bereikt.

Geluk is een inside job

Een jaar of tien geleden lag ik in het voorjaarszonnetje op een yogamat in het gras. Ik heb toen voor het eerst in mijn leven, het ware geluk in mezelf mogen ervaren. We hebben allemaal weleens een geluksmomentje of een geluksgevoel, maar dit was zo intens en bijna niet in woorden te vatten. Ik voelde een diepe verbinding met de grond waarop ik lag en alles om mij heen. Grenzen vervaagden en ik voelde mij zielsgelukkig. Op dat moment maakte ik contact met mijn ziel. Ik realiseerde mij dat geluk in mezelf zit en dat ik er contact mee kan maken. 

In onze diepste kern zit geluk, liefde en tevredenheid. Geluk is onze ware aard. We hoeven dus niet op zoek te gaan naar geluk want we hebben het al. We zijn het!

Dit soort geluk is in onszelf aanwezig en bedoelt voor jezelf en om uit te delen.

Maak verbinding met het geluk in jezelf

Hoe kun je verbinding maken met het geluk in jezelf, als je het niet voelt?
Je kunt het geluk in jezelf pas voelen en ervaren wanneer je hoofd rustig is en je helemaal ontspannen bent. Als je druk bent, weinig energie hebt of alsmaar aan het piekeren bent, kun je geen verbinding maken met de tevredenheid en het geluk in jezelf.

Ervaar het diepste geluk in jezelf 

Door je energie te verhogen ontspan je en maak je verbinding met het geluk in jezelf. Je maakt contact met je innerlijke wijsheid en je voelt de vreugde om wie je werkelijk bent. 

Ja, ik wil mijn energie wel verhogen

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio energetische therapie. Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen angsten te overwinnen en weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Wil je zelf aan de slag? Lees hier meer over de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven! Lees hier meer en ga direct aan de slag!

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling


Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Zomersgeluk!

Wat word ik toch altijd blij van de positieve energie en wijze woorden van Ali B. Hij is een geweldige en inspirerende coach voor de zangtalentjes in de Voice Kids. Na de finale van deze talentenjacht vertelde hij en ook collega coach Sanne, in een praatprogramma hoe zij de coronacrisis tot nu toe hebben ervaren.

Sanne vertelde dat zij in de coronatijd een diploma heeft behaald om kitesurflessen te kunnen geven. Iets wat al lang op haar verlanglijstje stond, maar door haar volle agenda en vele werk er nog steeds niet van was gekomen. Ali vertelde hoe hij tijdens de lockdown de tijd en ruimte vond voor zelfreflectie, door bij zichzelf naar binnen te keren en met zichzelf alleen te zijn. Dit bracht hem nieuwe inzichten en inspiratie. 

Regelmatig spreek ik mensen wiens leven door de coronacrisis een stuk rustiger is geworden. Wat hun uiteindelijk prima bevalt. Mensen die voorheen niets wilde missen, die alles bijhielden en overal naartoe wilden. Altijd van de partij of het nu een feest, concert of een nieuw uit te proberen restaurant was. 

Ze ervaren nu hoe fijn het ook kan zijn zonder dit alles. Nu ze het noodgedwongen met zichzelf moeten zien te redden is er tijd om in zichzelf te keren en na te denken. Er komen vragen naar boven als: Waarom moet ik toch zoveel van mezelf? Om te laten zien dat ik hip en trendy ben? Dat ik een leven leid om jaloers op te zijn?

Laten we, nu de maatregelen verder worden versoepeld, wat heel fijn is, ook het goede wat corona ons tot nu toe heeft gebracht vasthouden en verder uitbreiden in ons leven. Gebruik deze zomer de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven!’ om jezelf verder te ontwikkelen, jezelf en anderen beter te begrijpen  en dichter bij jezelf te komen.

Does gek! De eerste 25 aanmeldingen ontvangen nog de introductiekorting van € 50,00. Dus grijp je kans en ga direct aan de slag en maak er een geweldige zomer van! https://www.energierijkcoaching.nl/online-cursus-energierijk/

Een pijnloos leven!

Vroeg of laat krijgen we allemaal wel een keer te maken met pijn of ziekte in ons leven. Dat kan variëren van kleine ongemakkelijke kwaaltjes, tot heftig zeurende en telkens weer terugkomende pijn of ziekte. 

Zo kan het gebeuren dat als je aan de vooravond staat van een gezellig uitje of een belangrijke gebeurtenis, een migraineaanval in alle hevigheid losbarst.

Of je voelt je van het een op het andere moment misselijk of duizelig. Je weet niet waar het vandaan komt maar je voelt de energie uit je wegtrekken en je kunt alleen nog maar denken aan je bed. Of net voordat je in de auto wilt stappen voor een lange autorit raken je maag en darmen van streek.

Door een verkeerde beweging schiet het in je rug. Een aanhoudende zeurende pijn zorgt ervoor dat je je werk niet goed kunt doen. Je bent snel geïrriteerd, hebt een kort lontje en sleept jezelf door de dag heen.

Wanneer een pilletje niet meer werkt

Doorgaans willen we zo snel mogelijk van onze pijn af. We nemen pijnstillers in de hoop dat de pijn snel zal verdwijnen. Maar wat als dat niet het geval is? Als de pijn aanhoudt of telkens weer terugkomt? Wanneer een extra pilletje niet meer werkt? Of erger nog als je arts zegt dat je met de pijn moet leren leven.

Pijn heeft een functie en wil ons iets vertellen

Pijn is een signaal van ons lichaam dat er iets aan de hand is. Onze lichamelijke pijn is vaak een uiting van (ontkende) emotionele pijn. Ons lichaam fungeert dan als wekker om ons wakker te schudden. Misschien is er iets in je leven of in jezelf wat je nog niet geaccepteerd hebt of doe je dingen tegen je gevoel in. Ook al doe je dit onbewust je lichaam reageert hier direct op en geeft een signaal af in de vorm van pijn. 

Onze lichaamswijsheid is de oudste wijsheid die er is

Wanneer je de pijn negeert of onderdrukt zal deze telkens weer terugkomen en vaak net een tikje heftiger. De pijn in je lichaam wint altijd en zal net zolang blijven rinkelen, totdat jij opneemt. Niet om je te dwarsbomen maar om je aan te moedigen rust te nemen en naar je leven te kijken. Waar doe je dingen tegen je gevoel in? Waar zeg je ‘ja’ waar je ‘nee’ bedoelt? Waar ga je je grenzen over? 

Onderzoek je pijn

Doorgaans nemen mensen niet de tijd om op zoek te gaan naar de boodschap van hun ziekte of pijn. Of ze geloven überhaupt niet dat er een boodschap in hun ziekte schuilt. Ze denken, niet zeuren, gewoon doorgaan zoals iedereen doet. Voor veel mensen stopt het hier en dat is jammer, want dan blijft het zoals het is en ontneem je jezelf de kans op een gezonder, makkelijker en pijnloos leven. 

Onze pijn is de sleutel naar een lichter en vreugdevol leven

Niet het medicijn of de pijnstillers zijn de oplossing, maar de pijn zelf is de doorgang naar een gezonder en ontspannen leven. Als je je bewust bent van wat jouw pijn of ziekte je wil vertellen, kunnen er dingen ten positieve in je leven veranderen. 

Ja ik wil mijn lichaam beter begrijpen en verlost worden van pijn

Je kunt niet altijd met je verstand bedenken wat de oorzaak is van je ziekte, angst of pijn. Dit komt omdat de oorzaak van de pijn of ziekte in je onderbewustzijn kan liggen. Ons onderbewustzijn is de plek waar we met ons verstand niet bij kunnen.

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio energetische therapie. Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen angsten te overwinnen en weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Wil je zelf aan de slag? Lees hier meer over de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven! Lees hier meer en ga direct aan de slag!

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling


Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Waarom slaaptips niet werken

Wanneer je niet kunt slapen en schaapjes tellen niet werkt!

Slecht slapen is een veel gehoorde klacht. We slapen allemaal wel eens een nacht wat minder goed. Je gaat dan de volgende dag wat eerder naar bed, maakt een goede nacht en de dag erna voel je je weer topfit. So far so good! 

Het wordt vervelend wanneer je meerdere nachten achter elkaar slecht of helemaal niet kunt slapen. De vermoeidheid neemt toe, waardoor je overdag niet goed kunt functioneren. Je hebt moeite met concentratie en laat steken vallen in je werk. Je bent snel geïrriteerd en hebt een kort lontje of reageert heel emotioneel. Het enige wat je kunt denken is: ‘Ik hoop dat ik vannacht wél kan slapen.’ 

Ben je klaar met schaapjes tellen?

Wanneer je alleen bezig bent met het moeten kunnen slapen, houd dat je waarschijnlijk alleen nog maar meer uit je slaap. Dan wordt het een dingetje en werken de vele slaaptips, zoals schaapjes tellen, beker warme melk, geen alcohol en cafeïne, ook niet meer. 

Dan maar een pilletje voor het slapengaan?

Met een slaappil los je het werkelijke probleem van je slapeloosheid niet op, bovendien werkt het verslavend en kom je er moeilijk weer vanaf. 

De werkelijke oorzaak van slapeloosheid

Het onderliggende probleem bij slapeloosheid is vaak angst en nodeloos oneindig gepieker. Je ziet alles zwarter dan het is en je bent bang dat het je allemaal niet zal lukken. Je vertrouwt jezelf en het leven niet en verwacht redding van buitenaf. 

Je gelooft niet in de mogelijkheid om zelf je leven te sturen. Je gelooft niet dat datgene wat goed voor je is zal gebeuren.

Bevrijd jezelf!

Pak zelf de regie over je leven in handen, zonder angsten. Probeer niet alles met je hoofd te begrijpen. Rem je ontwikkeling niet af met je angsten. Vertrouw op je intuïtie en innerlijke wijsheid en laat los. Voel je vrij!

In de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven! leer je hoe je angsten overwint, stopt met piekeren en loslaat. Lees hier meer en ga direct aan de slag!

Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen angsten te overwinnen en weer vertrouwen te krijgen in jezelf.


Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling


Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Nies jij je talenten uit? De dieperliggende oorzaak van hooikoorts

Hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen van grassen, planten en bomen. In de bloeitijd kun je er last van hebben. Veel voorkomende  hooikoorts klachten zijn: niesen, tranende en jeukende ogen, verstopte neus, benauwdheid en koortsachtige klachten. 

Waarom heeft de een er wel last van en de ander niet?

De grote vraag is waarom de ene mens allergisch reageert op pollen en de andere niet. Mensen met hooikoorts klachten zijn vaak gevoelige mensen. Ik spreek uit ervaring! 😉

Het zijn mensen boordevol kwaliteiten en mogelijkheden die zichzelf inhouden. Ze durven zich niet te laten zien en uit te leven zoals ze werkelijk zijn. Vaak ook uit angst voor de reactie van de buitenwereld. 

Gevoelens worden vastgehouden

Uit angst niet goed genoeg te zijn of uit schaamte of minderwaardigheid houdt men zich in. Het is een allergie tegenover je eigen natuur. Men houdt gevoelens vast omdat men zichzelf niet vertrouwt. Het is een allergie voor je eigen aard die zich uit en geprojecteerd wordt in een allergie voor pollen. 

Nies jij je talenten uit?

Zoals je het stuifmeel uit niest, zo nies je je kwaliteiten en talenten ook uit!

De dieperliggende oorzaak van hooikoorts is zelfverstikking. Je schaamt je, denkt niet goed genoeg te zijn en je lelijke kanten te moeten verbergen. Je houdt je in en tegelijkertijd houd je je star vast aan een sterk vastgeroest innerlijk patroon. Op dezelfde manier leg je je ook onbewust vast in het patroon van de hooikoortsseizoenen. 

Dit alles kan een gevoel van onveiligheid in jezelf geven. Je zoekt dan naar houvast buiten je. Op die manier houd je het angstige gevoel in stand omdat je je afhankelijk maakt van anderen en niet leert om op jezelf te vertrouwen.  

Perk jezelf niet langer in!

Ga je waarde zien en je mogelijkheden ontwikkelen. Houd je niet langer in en laat al je kwaliteiten, talenten en ideeën vrij stromen. Breng ze naar buiten!

Jij bent jij! Je bent uniek en door niemand te vervangen. Aanvaard jezelf voor de volle 100% en ben trots op jezelf. Door op de eerste plaats het mooie in jezelf te zoeken en jezelf niet langer af te sluiten reken je af met hooikoorts. 

Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Online Cursus – Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven!

Natuurlijk weten we wel dat het belangrijk is om gezond te leven, voldoende te bewegen en slapen, niet te roken en gezond te eten Een gezonde leefwijze is echter niet alléén de oplossing voor een ontspannen en energierijk leven. Je kunt je toch moe blijven voelen en er niet precies de vinger opleggen waar het vandaan komt en hoe je het kunt veranderen. De oplossing voor een ontspannen leven kunnen we niet met ons verstand bedenken……..lees hier meer

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Wat nekt je?

Een veel gehoorde klacht is dat mensen last hebben van pijn in hun nek. Ze wijten het aan een verkeerde houding of beweging, veel werken achter de laptop, hebben in de kou op de tocht gestaan en daardoor een stijve nek.

De eerste vraag die ik dan stel is: ‘Wat nekt je?’ 
 
Onze nek staat symbool voor balans, in de zin van hoe ontspannen we in het leven staan. Als je nekpijn hebt, stel jezelf dan de volgende vragen: ‘Wat maakt dat ik niet de rust en ontspanning kan vinden? Waar houd ik halsstarrig aan vast?
 
De werkelijke oorzaak van nekpijn
 
De dieperliggende oorzaak van nekpijn is dat je te hard voor jezelf bent. Op de eerste plaats wil je graag anderen behagen, maar op die manier zet je jezelf letterlijk en figuurlijk vast. Je verstijft en hebt het gevoel tekort te schieten. 
 
Je klampt je ergens aan vast, waardoor je jezelf pijn doet
 
Je houdt stijfkoppig vast aan een vooroordeel en verzet je tegen wat anderen tegen je zeggen. Overdreven trots, agressief, kritisch met een bekrompen geest vasthouden aan achterhaalde waarden, omdat je twijfelt aan je eigen waarde. Je voelt je emotioneel vastzitten.
 
Je kijkt slechts links en rechts en durft niet breder te kijken. Wat er dan gebeurt is dat we ons gaan vastklampen aan uiterlijke, materiële of andere minder belangrijke zaken. Door de oogkleppen kunnen we niet  breder meer zien. 
 
Miskenning van eigen kracht
 
De situaties waar je halsstarrig aan vasthoudt, zijn slechts een weerspiegeling van je innerlijke onzekerheid. 
 
Je vlucht weg. Te koppig, maar vooral te bang om te horen of te zien. Te bang om te buigen.  
 
Omdat je jezelf niet echt vertrouwt, kun je je niet flexibel opstellen. Je houdt krampachtig vast aan dingen buiten jezelf. Je miskent je eigen kracht en eigen gezag. Zo ben je onbuigzaam naar jezelf toe, boor je jezelf de grond in en houd je onnodig spanning vast. 
 
Stel je open voor je innerlijke wijsheid
 
Voel je krachtig in je zelf en neem van daaruit de leiding over je leven. Vlucht niet langer voor je innerlijke wijsheid en de boodschappen die anderen voor je hebben. Klamp je niet langer vast. Ben zacht, buigzaam en open. Wees trots op je werkelijke waarde. Stel je soepel en in liefde open naar anderen.
 
Durf je open te stellen voor het standpunt van anderen, zonder je bedreigd te voelen. Je bent veilig in jezelf. Innerlijke stevigheid zorgt ervoor dat je flexibel kunt zijn.
 
Op het moment dat je je zelfverzekerd openstelt voor je innerlijke kracht en wijsheid, kun je je ook op buigzame wijze openstellen voor anderen en de buitenwereld. De kans is groot dat je nekpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon!
 
Wil je definitief afrekenen met onzekerheid en negatieve en verstikkende gedachtes die je afremmen?
Lees hier hoe je angst en onzekerheid kunt overwinnen

Bio Energetische Therapie
 
Bij Bio Energetische Therapie wordt er contact gemaakt met je onderbewustzijn om de gewenste verandering in gang te zetten. De therapeut praat tegen de ‘olifant’ terwijl jij je ontspant. Je wordt in een ontspannen toestand gebracht (geen hypnose), tijdens de behandeling kun je gewoon blijven communiceren.

Lees hier meer over Bio energetische therapie
 
Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling


Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze kennissessie

Hoofdpijn roept op om aan het hoofd van je leven te gaan staan!

Of je wel of niet lekker in je vel zit, heeft er vaak ook alles mee te maken hoe je letterlijk in je vel zit. Dus hoe je je lichamelijk voelt en of je vrij bent van pijn en lichamelijke klachten. 
 
Begrijpelijk dat wanneer je gekweld wordt door pijn, je leven er een stuk minder rooskleurig uitziet. Het frustreert en het maakt je moe. Begrijpelijk dat je er zo snel mogelijk vanaf wilt.
 
We doen er dan ook alles aan om zo snel mogelijk bevrijd te worden van de pijn. 
 
Pappen en nathouden
 
Als je regelmatig last hebt van hoofdpijn, dan grijpen we vaak als eerste naar een pijnstiller. Mensen in je omgeving zeggen, dat je het wat rustiger aan moet doen. Je probeert wat meer te ontspannen of iets leuks te doen voor jezelf. Je gaat op tijd naar bed en de hoofdpijn wordt minder.
 
Het gaat even goed maar een week later word je weer neergesabeld door steken in je hoofd. Je kunt niks anders dan op je bed gaan liggen met de gordijnen dicht. De medicijnen die je slikt helpen niet voldoende.
 
Je hoef geen kopzorgen te hebben om koppijn te krijgen
 
Er is altijd wel iets aan de hand, gedoe, gezeik of het loopt niet zoals je had verwacht. Logisch dat je van je kopzorgen dan koppijn krijgt. Je hoopt dat wanneer de problemen zijn opgelost, je hoofdpijn ook zal verdwijnen. 
 
Helaas is dat niet altijd het geval. Ook wanneer problemen zijn opgelost of er helemaal geen problemen zijn, kun je last blijven houden van hoofdpijn. 
 
Wat als de pijn blijft terugkomen?
 
Pijnstillers, afleiding zoeken en rust nemen is vaak niet genoeg. Het lost je pijn niet structureel op. Er zit nog iets achter de pijn. Iets dat gezien wil worden en om aandacht vraagt. 
 
De pijn is niks anders dan een liefdevol signaal van je lichaam om iets in je leven te veranderen.
 
De werkelijke oorzaak ligt verborgen onder de pijn  
 
Als we gaan kijken naar de oorzaak van onze hoofdpijn, komen we vaak niet verder dan ‘ik heb mijzelf te druk gemaakt, te veel aan mijn hoofd, te veel stress’.
 
De werkelijke oorzaak die onder onze pijn ligt kunnen we niet altijd zelf zien. Zeker niet wanneer deze verborgen ligt in ons onderbewustzijn. Energetische coaching kan je helpen om je bewustzijn te verhogen, waardoor je in staat bent om de werkelijke oorzaak aan te pakken. Verlost van pijn ga je dan weer lekker in je vel zitten. 
 
Wat is de échte oorzaak van hoofdpijn?
 
De dieperliggende oorzaak bij hoofdpijn en migraineachtige klachten is vaak een onvoldoende besef van eigenwaarde en onvoldoende durven vertrouwen op jezelf. 
 
Je twijfelt dan aan jezelf en weet niet welke weg te gaan of dat je wel of niet moet doorgaan. Uit angst of onzekerheid blijf je stilstaan, je blijft malen en je krijgt hoofdpijn. Dit gaat vaak gepaard met zelfkritiek. Je bekijkt jezelf door de kritische ogen van andere mensen waar je veel ontzag voor hebt. 
 
Je twijfelt of je het wel goed doet en durft niet helemaal jezelf te zijn. Dit kan een strijd worden in jezelf. Je durft niet te vertrouwen op je diepste gevoelens. 
 
Naar de buitenwereld laat men dan vaak een andere kant zien. Men gaat mensen in de omgeving behagen en plezieren. Vanbinnen worden gevoelens onderdrukt en boosheid opgekropt. Men houdt zich in en onderdrukt zichzelf. 
 
Het gevolg kan zijn dat iemand zich slachtoffer gaat voelen. ‘Ik heb geen keus, ik moet wel slikken wat anderen tegen mij zeggen en mij aandoen.’, maar eigenlijk doet men het zichzelf aan.   
De valkuil is dat men de schuld van problemen, pijn of verdriet bij iemand anders buiten zichzelf legt. En zich zo niet verplicht voelt zijn leven in eigen hand te gaan nemen. 
 
Hoofdpijn roept je op om aan het hoofd van je leven te gaan staan!
 
Hoofdpijn nodigt je uit om zelf de regie over je leven te pakken, los van wat anderen denken of vinden. Vertrouw op jezelf en zie je eigenwaarde. Als je niet meer bang bent om niet goed genoeg te zijn of wat anderen van je denken, verdwijnt je hoofdpijn. 
 
Lees hier hoe je angst en onzekerheid kunt overwinnen

Mensen met rugpijn zijn hard voor zichzelf

Als je een zittend beroep hebt en weinig beweegt, kun je last krijgen van je rug. Regelmatig opstaan en bewegen kan zorgen voor verlichting. Ook wanneer je een verkeerde houding aanneemt of de hele dag krom staat in je tuin, kan rugpijn het gevolg zijn. Rust nemen, je rug op tijd ontlasten en in beweging blijven is dan vaak het advies. Dat is prima en zorgt wellicht voor de nodige verlichting, maar lost het werkelijke probleem van je rugpijn niet blijvend op. 

De échte oorzaak van rugpijn

Onderzoeken wijzen uit dat de werkelijke oorzaak van rugpijn, overmatige stress is of het te lang blijven rondlopen met spanningen. 

Stress veroorzaakt spierspanning met als gevolg pijn. Wanneer de pijn langdurig aanhoudt kan deze zelfs chronisch worden en slijtage van de wervels veroorzaken. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat mensen die langdurig pijn hebben, ook vaker depressief zijn. Ze gaan er lichamelijk en geestelijk aan onderdoor. 

De kortetermijnoplossing voor rugpijn

Voldoende bewegen, zwemmen, een warme douche of rug massage kunnen de pijn tijdelijk verlichten. Ook pijnstillers maken de pijn even draaglijk, maar lossen het werkelijke probleem vaak niet blijvend op. 

De pijn blijft terugkomen

Het probleem bij het alleen verzachten en verdoven van de pijn, is dat deze telkens weer terugkomt. Dan gaat het een tijdje goed en vervolgens schiet het van het een op het andere moment weer in je rug.

Een blijvende oplossing voor je rugpijn

Langdurige rugpijn vermindert de kwaliteit van ons leven aanzienlijk. Om blijvend verlost te worden van je rugpijn, zal je op zoek moeten gaan naar de werkelijke oorzaak van de pijn. 

Als je door je rug gaat, brengt je lichaam je letterlijk tot stilstand. Niet om je te dwarsbomen, maar om je de kans te geven te kijken naar jezelf en jouw leven. Dat is wat we noemen onze lichaamswijsheid. De oudste wijsheid die er is!

Wat probeert de pijn jou te vertellen?

Maak jij je druk om wat anderen vinden?
Forceer je jezelf en houd je je krampachtig staande?
Twijfel je aan jezelf of aan je eigenwaarde?
Maak jij je afhankelijk van anderen?
Waar ben je grenzen over gegaan?
Ben je onzeker over jezelf?
Zijn er problemen die je wegdrukt of liever niet naar kijkt?
Ben je trouw aan je eigen gevoel?

Ons lichaam werkt als een wekker

De pijn is de bel die je wakker schudt om dingen in je leven te veranderen. Hoe sneller je luistert naar dit waarschuwingssignaal en actie onderneemt, des te sneller ben je verlost van je pijn. 

De ballast uit je leven draag je mee op je rug

Wat je bij rugpijn vaak ziet is dat mensen hard en streng zijn voor zichzelf. Naar de buitenwereld toe, voldoen ze aan alle verwachtingen en houden zij zich goed. Vanbinnen voelen ze zich vaak onzeker of geloven niet in zichzelf. Ze luisteren niet naar hun eigen gevoel, hopen te veel emoties op en raken de verbinding met zichzelf kwijt.

Regelmatig zie ik ook dat lasten, verdriet en emotionele spanningen uit het verleden als ballast op de rug worden meegedragen en krampachtig worden vastgehouden. 

Wil je de werkelijke oorzaak van je rugpijn aanpakken?

Wil je leren om beter met je lichaam samen te werken en te begrijpen wat het jou wil vertellen? Wil je blijvend verlost worden van lichamelijke pijn?

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Bio Energetische Therapie

Bij Bio Energetische Therapie wordt er contact gemaakt met je onderbewustzijn om de gewenste verandering in gang te zetten. De therapeut praat tegen de ‘olifant’ terwijl jij je ontspant. Je wordt in een ontspannen toestand gebracht (geen hypnose), tijdens de behandeling kun je gewoon blijven communiceren.

Lees hier meer over Bio energetische therapie

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze kennissessie

Een lichtje voor alle lichtwerkers!

Er waren veel zielen die deze baan als lichtwerker wilden.
Velen hebben zich hiervoor aangemeld.
Ze gingen in de rij staan en smeekten om dit te doen.

Vele zielen wilden het licht op de wereld houden, maar er werden er maar een paar gekozen.
Ze kozen voor deze job alleen de meest rebelse, hardnekkige en koppige zielen.
Omdat we wisten dat je zou doorzetten en er niet mee zou stoppen.
We wisten dat je stand zou houden en door zou gaan, zelfs als anderen je niet begrepen.
We wisten hoe vaak je ook werd neergeslagen, dat je weer zou opstaan als een stier in een fijne porseleinkast en alles zou vernietigen wat de donkere agenda had gepland.
Velen hebben zich vrijwillig aangemeld.

Maar jij, bent gekozen!
En de engelen eren jou.
Ze juichen voor jou.
Ze juichen je toe.
Als je zou kunnen zien hoe groot het belang is van de baan waarvoor je hier bent gekomen.
Het zou overweldigend zijn.
Zelfs als het voelt alsof je niets belangrijks doet.

Je werkt harder dan je je ooit kunt voorstellen.
Want je transformeert en kanaliseert het donker naar licht door jouw fysieke lichaam heen.
Met alle pijnen en klachten die je hierdoor ervaart.
Lichtwerker zijn, in deze tijd en plaats, is zo essentieel voor deze missie.
En je doet het zo goed.
En we zijn zo ongelooflijk trots op je.
En we danken je voor het goed uitgevoerde werk.
We zijn je dankbaar.
We zijn vereerd jullie allemaal te kennen.
Dank voor je aanwezigheid.
Bedankt dat je jezelf bent.
Bedankt dat je één met ons bent.
We sturen je al onze liefde en dankbaarheid en zegeningen.
Je bent beschermd.
We waarderen je!

Je engelen en begeleiders