Waarom het niet lukt van angst af te komen

Wij mensen kennen velerlei angsten, bang om te falen, bang niet goed genoeg te zijn, gekwetst te worden of bang om onzeker over te komen. Maar ook angsten als hoogtevrees, bang voor de dood of vliegangst. Het angstzweet breekt je letterlijk uit en je hart gaat tekeer als een malle.

Ondanks dat we allemaal angsten hebben, de ene mens misschien wat meer dan de andere, praten we er liever niet over. Angst wordt nog altijd geassocieerd met zwak zijn en uiteindelijk wil niemand zwak zijn. 

Wel willen we het liefst zo snel mogelijk van het vervelende gevoel af, maar hoe? Door te doen alsof het er niet is en gewoon door te bijten? Je eigen angst te overschreeuwen of de lolbroek uit te hangen? Een antidepressiva of borrel te nemen? Allemaal dingen die misschien even helpen, maar uiteindelijk het werkelijke probleem niet oplossen. 

Je hebt al van alles geprobeerd maar het lukt je niet

Je wil niets liever dan van je angst af en rust in je leven. Je hebt er alles voor over, je gelooft erin, je zet door en toch lukt het niet.

Ook al wil je graag verlost worden van het nare gevoel van onzekerheid en angst, je gelooft in jezelf en je hebt veel doorzettingsvermogen, dan nog is het géén garantie dat het je lukt om ervan af te komen.

Waarom lukt het niet?

Ook al is je wil en doorzettingsvermogen nog zo groot, er is iets wat nog vele malen sterker en krachtiger is en dat is je onderbewustzijn.
Ons onderbewustzijn bevat veel informatie, zoals onze overtuigingen, ervaringen, angsten en gevoelens, waarvan wij ons niet allemaal bewust zijn en die een gewenste verandering kunnen tegenhouden.

Ons onderbewustzijn heeft een olifantengeheugen!

Je kunt je onderbewustzijn vergelijken met een olifant. Je bewustzijn of met andere woorden je wil is te vergelijken met de berijder van de olifant. Jij als berijder van de olifant wil dat de olifant in beweging komt en een bepaalde richting op gaat. Als de olifant daar geen zin in heeft, dan kun je duwen, trekken en slaan wat je wilt, maar de olifant blijft staan en er verandert niets. Je onderbewustzijn is dus vele malen sterker dan je wil. 

Je onderbewustzijn is de baas!

Als je onderbewustzijn iets anders wil dan wat jij in gedachten hebt, dan kun je doorzetten en proberen wat je wil, maar dan gaat het niet lukken. Belangrijk is dus dat jouw bewustzijnen onderbewustzijn op één lijn komen met elkaar.

Bio energetische therapie

Bij Bio energetische therapie wordt er contact gemaakt met je onderbewustzijn om de gewenste verandering in gang te zetten. De therapeut praat tegen de ‘olifant’ terwijl jij je ontspant. Je wordt in een ontspannen toestand (trance) gebracht. Het is géén hypnose. Je kunt tijdens de behandeling gewoon blijven communiceren.

Lees hier meer over Bio energetische therapie

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Het Coronavirus maakt ons wijzer

Afgelopen week verzorgde ik een kennissessie ‘Meer ontspanning en rust in je (werk)leven’ via Teams. We spraken met elkaar over de ervaringen in deze coronatijd. Een opmerking van één van de deelnemers is mij bijgebleven:

‘Aanvankelijk was er onrust en stress over de nieuwe manier van leven en werken, 1,5 meter afstand, thuiswerken, kids thuis en geven van thuisonderwijs. Nu ik hier een beetje aan gewend ben, komt er rust en tegelijkertijd stress naar boven bij de gedachte dat het zo meteen weer allemaal ‘normaal’ is. Dat we weer van alles moeten, naar kantoor, sociale verplichtingen etc. Hoe ga ik dat dan weer doen?’

ONTHAASTEN EN EEN VERTRAAGDE MANIER VAN LEVEN

We gaan naast de ongemakken, verdriet en verlies ook steeds meer de waarden zien van de crisis waar we met z’n allen in terecht zijn gekomen. Terug naar de basisterug naar het eenvoudige leven. Meer genieten van kleine dingen, die we in de ratrace van het leven uit het oog zijn verloren. Genieten van een bloeiende plant, het frisse groen in de natuur of een simpele gezonde maaltijd. Geen luxe restaurants maar genieten van een picknick op een kleedje in het park. Dankbaar dat we een dak boven ons hoofd hebben, dankbaar dat er water uit de kraan komt en dankbaar dat we naar buiten kunnen om een wandeling te maken. 

TIS WAT TIS!

Geen feestjes, evenementen en familiedagen. We zijn meer en meer op onszelf aangewezen. Misschien vind je het saai, ongezellig en niet leuk. Of misschien vind je het wel vreselijk en nauwelijks vol te houden. Wat je er ook van vindt, het verandert de situatie niet. Het is wat het is. Dat betekent niet dat je eraan onderdoor hoeft te gaan. Je kunt er ook voor kiezen het beste ervan te maken.

OOK AL IS DE SHIT NOG ZO GROOT, ER ZIT OOK ALTIJD IETS POSITIEFS IN

Naast het enorme verlies en verdriet ten gevolge van het coronavirus, ontstaan er ook mooie dingen. Er is meer verbroedering en saamhorigheid. Mensen die de samenwerking met elkaar opzoeken om elkaar te helpen, steunen en te versterken. Meer verbroedering en minder egocentrisch, mensen zijn vrijgeviger en staan klaar voor elkaar en voor de zwakkeren in onze samenleving. 

We gaan weer zien waar het écht om gaat. Dat is niet een carrière, ambitie of het hebben van veel geld en spullen, maar liefde, gezondheid, verbinding en van nut willen zijn voor de wereld. 

EEN KANS OM DINGEN BETER TE DOEN

We worden nu gedwongen om meer online te werken. Misschien wilde je al veel langer thuiswerken, maar was dat niet mogelijk bij je werkgever, of kon het wel maar deed je het nog niet. We ontdekken nu ook de voordelen en vrijheid van het online werken. Tijdwinst door minder te reizen, geen files, meer tijd voor je gezinsleden en daardoor meer balans tussen werk en privé. 

Naast deze persoonlijke voordelen is er ook een hoger doel, namelijk een schonere en gezondere wereld door minder Co2 uitstoot. 

WE KUNNEN NIET MEER TERUG NAAR HET OUDE

Om nog even terug te komen op de opmerking van de deelnemer aan de kennissessie. Ook al worden de maatregelen in de toekomst nog verder versoepeld of zelfs geheel opgeheven, het zal nooit meer hetzelfde zijn. En wel om het simpele feit dat jij bent veranderd. 

ONS BEWUSTZIJN WORDT VERHOOGD

Door onze huidige ervaringen groeien we in wijsheid. We maken noodgedwongen andere keuzes die bijdrage aan een betere wereld.

De vraag is dus niet ‘Hoe gaan we weer terug naar normaal? Maar ‘Hoe kunnen we het beter maken dan het was? Beter voor jezelf en beter voor de wereld.

Door de huidige ervaringen ben je wellicht van plan om straks wat vaker online te gaan werken, te kiezen voor een videoconferentie en minder of anders te reizen. Kies je ervoor om vaker de fiets of trein te nemen in plaats van de auto en minder te vliegen. Misschien blijkt een vakantie in Nederland of in je eigen tuin helemaal nog niet zo gek te zijn. Kies je er bewust voor om de dingen die je moet doen in rust te doen en jezelf niet langer meer te laten opjagen door de buitenwereld.

Misschien ben jij, net als vele andere mensen aan het opruimen geslagen. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat we zoveel overbodige spullen en kleding hebben. Veel meer dan we uiteindelijk nodig hebben. Door je hier bewust van te worden en minder te kopen of vaker tweedehands te kopen, help je mee aan een betere wereld. Zo wordt de (over)productie en daarmee de uitstoot van schadelijke stoffen tegengegaan. We hebben nu allemaal kunnen zien wat dit doet met de lucht die we inademen. 

Ook door het eten van minder vlees en door minder voedsel weg te gooien kunnen we de Co2 uitstoot verminderen en dragen we bij aan een gezondere wereld. Het draait allemaal om bewustwording. Het draait allemaal om vraag en aanbod. Niet dat je nooit meer een biefstukje mag eten, maar bewust wat vaker kiest voor een plantaardig alternatief en bijvoorbeeld in plaats van vijf keer per week, drie keer per week vlees eet. 

DE WERELD HEEFT DE GRIEP

Onze minister-president Rutte blijft in iedere persconferentie alle maatregelen herhalen, we niesen in onze elleboog, we houden 1,5 meter afstand etc. Dit zijn allemaal maatregelen om de symptomen van het coronavirus te bestrijden en voorkomen. De werkelijk oorzaak van het virus of van willekeurig ieder ander virus pak je hiermee niet aan. 

We wachten nu op een vaccin dat ons gaat redden en beschermen. Maar als wij de werkelijke oorzaak van het virus niet aanpakken en ons vaak nu nog onbewuste gedrag niet gaan veranderen, zal er weer een ander virus ontstaan waar geen vaccin voor is. We zullen dan weer stopgezet worden om na te denken en te ervaren dat dingen anders kunnen en moeten. 

EEN VIRUS GEEFT AAN DAT ER ONBALANS IS DAT HERSTELD MOET WORDEN

Er is onbalans in de wereld, er is onbalans tussen arm en rijk, er is onbalans in verdeling van het voedsel in de wereld. Onze aarde wordt onbewust en helaas ook bewust stuk gemaakt door hebzucht. Mensen en bedrijven die alleen uit zijn op geldelijk gewin en zoveel mogelijk zo goedkoop mogelijk willen produceren, ook als dat ten koste gaat van de natuur en ons welzijn. Ook het produceren en verkopen van dure medicijnen waar veel geld mee verdiend wordt, terwijl er goedkopere, maar minder winstgevende, alternatieven zijn. China die uit angst voor gezichtsverlies de uitbraak van het virus onnodig lang onder de pet hield. En zo zijn er nog vele voorbeelden. 

PAK JE VERANTWOORDELIJKHEID

Er gebeuren veel dingen in de wereld die het daglicht niet kunnen verdragen. Hier komt, mede door dit virus meer en meer licht op. Veel dingen waar je misschien niet direct invloed op hebt, maar het begint altijd met bewustwording, daarna kunnen er pas dingen gaan veranderen.

Als iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt, eerlijk is en op zijn of haar manier zijn steentje bijdraagt, gaan er dingen op een positieve manier veranderen in onze wereld. Je hoeft hiervoor echt niet je hele leven om te gooien. Voor de een betekent het minder vlees eten of het kopen van biologisch voedsel, voor de ander minder reizen of minder kleding kopen of misschien doe je het wel allemaal. Het gaat erom dat je je bewust bent dat je invloed hebt en zélf iets kunt doen. Ook al is je invloed klein, denk niet ‘het heeft toch geen zin of het zal mijn tijd wel duren’. 

Samen met elkaar kunnen we de verandering maken. We moeten het met elkaar doen. 

‘Ik ben een deel van deze wereld. Als ik verander, verandert de wereld.’ 

DOOR DE BALANS IN ONSZELF TE HERSTELLEN, HERSTELLEN WE DE BALANS IN DE WERELD

Juist in deze tijd kun je ook in jezelf veel onbalans ervaren. Dit uit zich bijvoorbeeld door angst, onzekerheid, twijfelen, vermoeidheid of lichamelijke klachten. Dit alles wil ook gezien en genezen worden. Het is eigenlijk hetzelfde als wat er nu in de wereld gebeurt maar dan op persoonlijk niveau. 

Het jaar 2020 is een transformatie jaar, zowel op wereldniveau als op individueel niveau. We worden gedwongen om veranderingen door te voeren en destructief gedrag en onze angsten te gaan loslaten. 

Lees hier hoe je dat kunt doen

Lees hier hoe EnergieRijk je kan helpen de balans in jezelf te herstellen

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Het is mogelijk om individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Zou het kunnen zijn…..

Zou het kunnen zijn…
Dat terwijl wij ziek worden,
de aarde kan helen
Dat nu van alles verandert en stopt,
de natuur weer door kan gaan.

Zou het kunnen zijn…
Dat nu de wereld vertraagt,
de liefde kan versnellen
Dat druk zijn en naar buiten racen en vliegen,
de rust vinden en naar binnenkeren wordt.

Zou het kunnen zijn….
Dat als we thuis moeten blijven,
we weer kunnen ervaren van wie we houden
Dat nu de maatschappij zo leunt op de zorg,
we beseffen hoe ontzettend belangrijk dat is.

Zou het kunnen zijn…
Dat de wereld en de luxe om ons heen nu kleiner wordt,
zodat we ons eigen grote hart weer kunnen voelen
Dat nu we goed voor onszelf en anderen moeten zorgen,
Ontdekken dat zelfliefde en naastenliefde noodzakelijk is.

Zou het kunnen zijn…
Dat nu we samen strijden tegen hetzelfde,
de eenheid in de verschillen kan worden gevonden
Dat als we elkaar nodig hebben,
herontdekken hoe saamhorigheid voelt.

Zou het kunnen zijn….
Dat na de chaos en strijd van deze tijd,
een nieuwe wereld wordt geboren
Dat na de angst en onzekerheid,
de liefde en waardering voor elkaar en de aarde terugkeert.

Zou het kunnen zijn….
Dat het zo moet zijn,
opdat de LIEFDE wederkeert!

Bron onbekend

Hoe ziet jouw leven eruit na de coronacrisis?

Misschien kom je uit een gezin waarin je ouders bang waren om buiten de lijntjes te kleuren. Of misschien waren ze bang voor wat de buren zouden zeggen. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg en steek vooral je hoofd niet boven het maaiveld uit. Of misschien werd er gezegd: Dat is niet weggelegd voor ons soort mensen.  

Dit kan ervoor zorgen dat je je als volwassene geremd voelt of continu bezig bent met wat een ander ervan vindt. Je vindt dan de goedkeuring van een ander heel belangrijk. Maar we zijn helemaal vrij om te zijn wie we zijn. We zijn vrij om creatief te zijn. Je bent vrij om iets te maken en je verlangen te volgen. Je hoeft hiervoor aan niemand toestemming te vragen.

JE HOEFT NIET CREATIEF TE WORDEN, DAT BEN JE AL

Wij mensen zijn allemaal creatief, dat is wat onze natuur is. Wie leeft en ademt is creatief. Onze verre voorouders, waarvan wij afstammen, creëerden ook dingen, ze waren boer, slaaf, soldaat of werkte op een schip. De mens is al heel lang een creatief wezen, maar vandaag de dag zijn we dat soms vergeten. We laten ons leiden door onze beperkende gedachtes en denken dat we niet creatief zijn.  

HET GAAT OM HET DOEN NIET OM HET RESULTAAT

Er zijn vele manieren om creatief te zijn. Muziek maken, zingen, tekenen, schilderen, een film regisseren, kleien, schrijven, koken, dansen, sleutelen, verhalen vertellen. Gewoon lekker doen en maken waar je zin in hebt, het is ons geboorterecht om creatief te zijn.

Laat al je verwachtingen over het eindresultaat los. Gewoon lekker aanklooien en niet twijfelen of het wel mooi, kunstzinnig of goed genoeg is. We zijn zelden tevreden over ons eigen werk, terwijl het daar helemaal niet over gaat. 

Laat je vrij en onbevangen leiden door je ingevingen, gewoon omdat je het leuk vindt. Inspiratie doet dan vanzelf mee! Laat je meenemen in de flow van inspiratie, even uit je hoofd en waarbij de tijd even stilstaat. Op deze manier ontstaan er magische dingen. Waarvan je later nauwelijks kunt geloven dat jij het hebt gecreëerd. 

EEN LEVEN VOOR EN NA DE CRISIS

Wanneer de coronacrisis voorbij is zal het nooit meer hetzelfde zijn als daarvoor. Het is nu de tijd om te ontdekken hoe je verder wilt ná de crisis. Wat is belangrijk voor je. Wat wil je wel en absoluut niet meer.  Ben je nog blij met het werk dat je doet? Zou je een andere wending aan je leven willen geven? Is er een onvervuld verlangen? Wie wil je zijn? Hoe wil je over jezelf denken? Zijn er bepaalde overtuigingen die je hebt meegekregen van je ouders die je wilt loslaten? Je eigen creativiteit kan je hierbij helpen.

‘Een leven dat niet onderzocht is, is het niet waard om geleefd te worden.’ (Socrates)

Wil je graag klankborden?  EnergieRijk is open voor online coaching

Ja, ik wil graag een klankbord

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Het is mogelijk om individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Het coronavirus is een wake up call…….

TERWIJL WIJ MENSEN ONZE ADEM INHOUDEN, HAALT DE AARDE OPGELUCHT ADEM

Is het toeval dat het al dagen zulk mooi weer is? Het lijkt wel of de natuur opgelucht ademhaalt en ons wil steunen, bemoedigen en vooral bewust maken.
De aarde is zich aan het herstellen. Dat is heel hard nodig. Minder Co2 uitstoot, door minder verkeer, vliegverkeer en industrie, wat zorgt voor een schonere lucht. Ook het water reinigt zich waardoor er weer vissen en dolfijnen zwemmen in de wateren van Venetië.
 
WAT WIL HET CORONAVIRUS ONS VERTELLEN?

Er is veel angst en leed onder de mensen. Bang om ziek te worden, bang dat een dierbare ziek zal worden of erger nog zal overlijden. Bang om in financiële problemen te komen. Ook veel verdriet omdat je, je dierbaren nu niet kunt bezoeken.
 
In mijn werk als coach en therapeut stem ik mij altijd af op de werkelijke oorzaak van een probleem, angst, ziekte of lichamelijke klacht.
 
Een virus geeft aan dat er iets uit balans is. De functie van een virus is dan ook om datgene wat uit balans is weer in balans te brengen. Wanneer het je bijvoorbeeld allemaal even te veel is geworden, zorgt een griepvirus ervoor dat de energie in je lichaam die uit balans is geraakt weer in balans wordt gebracht. Spanning en gifstoffen worden afgevoerd waarna je je weer beter gaat voelen.
 
Het coronavirus geeft aan dat de wereld, de natuur, de economie uit balans is. Het zegt STOP, tot hier en niet verder. Het kan zo niet langer! Het moet en het kan anders.
 
Veel virussen worden overgebracht van dier op mens. Het coronavirus is waarschijnlijk afkomstig van vleermuizen die op de markt in Wuhan werden verhandeld. Door de ontbossing raken wilde dieren hun verblijfplaats kwijt en komen in dichtbevolkte gebieden terecht en daardoor in contact met mensen. Een andere locatie waar regelmatig infectieziekten van dier op mens worden overgedragen is in de intensieve veeteelt.Waarvan de Q-koorts, vogelpestvirus en gekke-koeienziekte voorbeelden zijn. 
 
De voorspellingen van virologen en andere deskundigen is dat er nog veel meer (dodelijke) slachtoffers zullen vallen als gevolg van een virus, als wij niet respectvoller met dieren en de natuur omgaan. 
  
HET DOEL VAN HET CORONAVIRUS IS ONS BEWUST MAKEN
 
Het coronavirus brengt ons letterlijk tot stilstand en geeft ons de kans om na te denken. Niet zo snel mogelijk weer terug naar ‘normaal’, maar nadenken over hoe het anders kan. 
 
Niet wat anderen, de regering, de politiek, de maatschappij zouden moeten doen, maar wat je zelf kunt doen. Bijvoorbeeld door de natuur te sparen, door vaker thuis te werken, de fiets te pakken in plaats van de auto en de trein te nemen in plaats van het vliegtuig. Door meer plantaardig te eten en minder vlees en vis. Op deze manier is er minder uitstoot van schadelijke stoffen. Maar ook stil te staan bij wat je allemaal consumeert en waarom. Door overconsumptie en overproductie wordt er veel voedsel verspild en weggegooid. 
 
Wij mensen zijn gek op koopjes. Goedkoop wil alleen niet zeggen dat het weinig kost, maar dat iemand anders dan jij de prijs betaalt. De onderbetaalde fabrieksarbeider of het milieu. Ga daarom vaker naar de kringloop in plaats van naar AliExpress. Uiteindelijk draait het in het leven niet om consumeren, het gaat om verbinding met de natuur en met anderen. Dat is wat we nu mogen leren en ervaren. 
 
DOOR JEZELF IN BALANS TE BRENGEN, BRENG JE DE WERELD IN BALANS
 
In plaats van maar te blijven rennen en op dezelfde manier door te gaan, krijgen wij mensen nu ook de kans om stil te staan en naar binnen te keren. Een kans om op adem te komen, je te bezinnen en tegelijkertijd geef je ook de aarde de kans om zich te herstellen. 
 
Het is een kans om te vertragen en om te reflecteren. Na te denken over wat écht belangrijk voor je is en hoe je je leven wilt vormgeven na de coronacrisis. Misschien is er een diep verlangen wat je tot nu toe voor je uit hebt geschoven. Of iets wat je heel graag wilt maar nog niet hebt gedaan of niet durft. Of iets wat al heel lang om aandacht vraagt en waar je tot nu toe geen tijd voor hebt vrijgemaakt. Veel mensen zijn momenteel aan het klussen, schoonmaken en opruimen.
 
Het is ook tijd voor mentale schoonmaak en opruiming. Een kans om emoties, angst en spanningen die je te lang hebt weggestopt, te gaan voelen en verwerken. Zo kom je weer in balans. Emoties komen nu in alle hevigheid naar boven door de angst om ziek te worden, dierbaren te verliezen en zorgen en angst om in financiële problemen te komen. 
 
Het coronavirus geeft ons een kans om te groeien in bewustzijn en een transformatie door te maken. Zodat je tot rust komt en je energie en creativiteit weer vrij kan gaan stromen. Op deze manier genees je jezelf en draag je bij aan genezing van de wereld. 
 
Wil je hierbij begeleiding? EnergieRijk is open voor online coaching
 
Bewustzijn is jouw bijdrage aan een mooiere wereld!
 
Laten we er samen voor zorgen dat deze kans niet aan ons voorbij gaat!

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Het is mogelijk om individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

‘En plotseling…..’

En plotseling blijkt dat het geld dat je hebt niet betekent dat wanneer het coronavirus op je deur klopt, je hem het rekeningoverzicht laat zien, en hij zijn excuses zal aanbieden en vertrekken.

En plotseling blijkt dat het niet het belangrijkste is om een nieuwe iPhone te hebben om naar een zieke vriend te kunnen bellen om hem met een goed woord te ondersteunen.

En plots blijkt dat je geen schoenen uit de voorjaarscollectie nodig hebt, want die heb je genoeg om naar je oudere buurman toe te rennen en te vragen of je voor hem of haar brood moet kopen, omdat je je zorgen maakt over zijn of haar leven.

En opeens is het niet het belangrijkste, met welk automodel je rijdt naar het werk, want je steekt je neus de deur niet uit.
En opeens is de keukenrenovatie niet het belangrijkste, omdat de oude voldoende lijkt om pasta in quarantaine te bewaren.
En opeens is het niet de belangrijkste kleur en snit van je trouwjurk, want er komen geen bruiloften.

En plotseling blijkt dat je geen vijftig inch tv nodig hebt om te skypen met je ouders of kleinkinderen, omdat je bang bent voor hun gezondheid en leven.
En plots blijkt dat je tot nu toe prachtige momenten hebt meegemaakt, want als je thuis zit kijk je door oude foto’s en besef je hoe geweldig mensen je om je heen hebt die je niet elke dag waardeert.

En plots blijkt dat 85 rollen toiletpapier je blijer maken dan parfums van Chanel. En opeens blijkt dat het echt niet uitmaakte of je kind een A of een C kreeg, want nu je thuis met hem bent merk je dat hij zijn best doet voor deze sterke C.
En plots blijkt dat je niet vijf gebalanceerde maaltijden per dag hoeft te eten, want je geniet van een simpele kom pasta of rijst.

En opeens zie je de gehele mensheid door een andere bril, het maakt niet uit of hij blank, zwart, Christen, Moslim, vluchteling, Amerikaan of Arabier is, we zitten allen in hetzelfde verhaal.

En plotseling blijkt dat de WERELD mooi en krachtig is, en de mens is zo klein.

Vertaald uit een tekst door Czerstwy Bochen

Wonder

In Januari werd het langzaam donkerder
Het onbekende 
Maakte ons ziek

t leven is een wonder 
Meer dan je ziet 
Ook donkere dagen brengen ons veel
Op momenten dat je het licht niet meer ziet

Waar gaat het heen, de toekomst is onzeker
We moeten thuis blijven
Niet wetende voor hoelang
Om het virus te verdrijven

T leven is een wonder 
Wij mogen naar binnen
Je mag dichterbij jezelf komen
Terwijl de vogeltjes buiten zingen

Misschien was t t lot 
Dat Corona zo kwam
t lijkt bestemd 
De aarde staat in vlam

De dolfijnen duiken plots op
We horen onze kinderen weer zingen 
De lucht wordt blauwer
Het gaat om de kleine dingen

Misschien was t t lot 
Anderen zeggen t is een daad van God 

Het leven gaat voort 
Allemaal een beetje op slot 
Verdriet hoort erbij 
Dat is t lot 

Veel mooie kleine momenten 
Prachtige verbindingen ontstaan
Ook heerst er rouw en verdriet
een nieuw tijdperk dient zich aan

De dagen worden lichter
Het virus dat langzaam verdwijnt 
We leven ons leven nederig en dankbaar 
Tot het eind 

In 2020 werden we wakker
Misschien was t t lot 
Misschien was t een wonder 
Misschien was het de stem van God 

Lief mooi mens. Blijf gezond tijdens deze dagen. 
Pas goed op jezelf. Groei in een tijdperk van crisis en verlies.
Je mag bang zijn en verdrietig. Of het even niet meer weten.
Sta op wees sterk, pas je aan en wees een leider.

Het leven leek zo gewoon. 
Maar wat is t bijzonder. 
Dit virus heeft me geleerd 
Het leven is een wonder 

(Simone Levie, maart 2020)

Delen is helen, dus deel gerust!

Hoe ga jij om met de corona crisis?

De mens heeft het benauwd, maar de aarde haalt adem!

Het was 16 maart 2020….

De straten waren leeg, de kantoren gesloten en de mensen kwamen niet meer buiten.

Maar de Lente wist het niet.

En de bloemen bleven bloeien.

En de Zon scheen.

En de zwaluwen kwamen terug.

En de lucht werd roze en blauw.

‘s Morgens bakten we zelf brood en cake.

Het werd later donker en ‘s ochtends kwam het Licht vroeg door de ramen.

Het was 16 maart 2020….

De jongeren studeerden online.

En ‘s middags speelde je onvermijdelijk in huis.

Het was het jaar waarin je alleen buiten kwam om te wandelen.

Alles was gesloten.

Zelfs de kantoren, hotels en bars.

Het leger begon uitgangen en grenzen te bewaken.

Er was niet genoeg ruimte voor iedereen in ziekenhuizen.

En mensen werden ziek.

Maar de Lente wist het niet en ontsproot.

Het was 16 maart 2020….

Allen werden in quarantaine geplaatst:

Grootouders, gezinnen en tieners om gezondheidsredenen.

En het land ging op slot.

Toen werd de angst heel echt!

En de dagen zagen er allemaal hetzelfde uit.

Maar de Lente wist het niet en de rozen bleven bloeien.

Het plezier van samen eten werd herontdekt.

Tijd om te schrijven en te lezen.

Je liet je fantasie de vrije loop en verveling werd creativiteit.

Sommigen leerden een nieuwe taal.

Sommigen ontdekten kunst.

Studenten werkten voor het laatste examen dat nog ontbrak voor het eindexamen.

Een van hen merkte op dat hij niet echt leefde en vond de weg naar zichzelf terug.

De ander stopte met onwetend handelen.

Eentje sloot het kantoor en opende een Herberg met slechts vier mensen.

De ander verliet zijn vriendin om de Liefde van zijn Leven te ontmoeten.

Er was iemand die dokter werd om iedereen te helpen die het nodig had.

2020….het was het jaar waarin de wereld leek te stoppen.

En de economie ging bijna kopje onder maar stopte niet en vond zichzelf opnieuw uit.

En de Lente wist het niet.

En de bloemen bloeiden en de bomen liepen uit.

En toen kwam de dag van de bevrijding.

We waren op tv en de premier vertelde iedereen dat de noodsituatie voorbij was.

En dat het virus had verloren.

En dat iedereen samen had gewonnen.

En toen gingen we de straat op.

Met tranen in de ogen, zonder maskers en handschoenen.

Onze buurman werd geknuffeld alsof hij onze broer was.

En toen kwam de Zomer….

Omdat de Lente het niet wist en die was er nog steeds.

Ondanks alles.

Ondanks het virus.

Ondanks de angst.

Ondanks de dood.

Omdat de Lente het niet wist, leerde iedereen de Kracht van het Leven!

(Spiegeling, maart 2020)

Het hogere doel van corona

Ja, er is angst.
Ja, er is isolatie.
Ja, er is paniekaankoop.
Ja, er is ziekte.
Ja, er is zelfs dood.

Maar 
Ze vertellen dat ze in Wuhan na zoveel jaren lawaai
weer de de vogels kunnen horen zingen 
Dat de lucht na een paar weken rust
niet langer dik met dampen is 
maar helder en blauw. 

Ze vertellen dat ze in de straten van Assisi
mensen horen zingen voor elkaar
en hun ramen openhouden
zodat degenen die alleen zijn
de geluiden van familie om hen heen kunnen horen.

Ze vertellen dat een hotel in het westen van Ierland
gratis maaltijden bieden en bezorgen aan huis.
En vandaag was een jonge vrouw die ik ken
bezig met het verspreiden van flyers
met haar nummer door de buurt
zodat de ouderen iemand hebben 
die ze kunnen bellen…

En kerken, synagogen, moskeeën en tempels
bereiden zich voor om mensen te verwelkomen
en onderdak te bieden aan daklozen, zieken 
en vermoeiden. 

Over de hele wereld vertragen en reflecteren mensen
Over de hele wereld kijken mensen op een nieuwe manier 
naar hun buren, en over de hele wereld worden mensen 
wakker met een nieuwe realiteit. 
Hoe groot we echt zijn.
Op hoe weinig controle we echt hebben. 
Over wat er echt toe doet. 
Liefde en van elkaar houden. 

Dus we bidden en we herinneren ons dat
Ja, er is angst 
maar er hoeft geen haat te zijn.
Ja, er is isolatie 
maar er hoeft geen eenzaamheid te zijn.
Ja, er is paniekaankoop
maar er hoeft geen gemeenheid te zijn.
Ja, er is ziekte
maar er hoeft geen ziekte van de ziel te zijn
Ja, er is zelfs dood
maar er kan altijd een wedergeboorte van liefde zijn.

Wees dus bewust van de keuzes 
die je maakt om nu te leven.
Adem vandaag.
Luister achter de geluiden van je paniek
en hoor de vogels zingen weer! 
De lucht klaart op! 
De lente komt eraan! 
En we zijn altijd omgeven door liefde! 

Open de ramen van je ziel! 
En hoewel je misschien niet 
de legen straten aan kan raken: 
Zing! 

© Richard Hendrick (Brother Richard) 

Ierland, 13 maart 2020

Hoe verhoog je je zelfvertrouwen?

HOE VERHOOG JE JE ZELFVERTROUWEN?

Ben je onzeker over hoe je eruitziet? Onzeker over je werk, onzeker of je wel een goede vader of moeder bent, onzeker of je wel uit je woorden kunt komen, onzeker of het werk wel goed genoeg is wat je aflevert. Onzeker of je wel de prestatie kunt leveren die van je wordt verwacht?

Wij mensen hebben allemaal onze onzekerheden. Dat is prima zolang het je maar niet belemmert in je dagelijkse functioneren en ten koste gaat van de kwaliteit van jouw leven. 

LOOP NIET WEG VOOR JE ONZEKERHEID 

Wanneer je je onzeker voelt en weinig zelfvertrouwen hebt voelt dat doorgaans niet fijn. Je wilt dat het nare gevoel zo snel mogelijk weggaat. Misschien probeer je je juist naar buiten toe wel zelfverzekerd voor te doen terwijl het van binnen heel anders voelt.

ZEG DAT HET NIET ZO IS 

Stiekem hoop je misschien wel dat de ander zegt dat je het goed doet. Dat hij jouw zorgen en negatieve gedachtes over jezelf wegneemt, zodat je je weer wat beter gaat voelen. 

Maar wat als die ander dat niet zegt of als je juist kritiek krijgt. Ga je je dan nog beroerder voelen?

ZELFVERTROUWEN KRIJG JE DOOR TROUW TE ZIJN AAN JEZELF!

Trouw zijn aan jezelf betekent dat je luistert naar je eigen innerlijke wijsheid. Diep vanbinnen weet je wat wel of niet goed voor jou is, wat wel en niet waar is, wat je wel of niet wilt en wat wel of niet voor jou werkt. 

Laat je behoefte aan de waardering of de mening van de ander dus los en vertrouw op je diepste zelf.

JE LICHAAM WIJST JE DE WEG 

Je vraagt je nu misschien af hoe je dat doet, vertrouwen op je diepste zelf. Het antwoord is eenvoudig, laat je leiden door je lichaam, je lichaam spreekt namelijk altijd de waarheid.

Pijn in je rug, schouders, maag of darmen wijst er vaak op dat je onvoldoende vertrouwt op jezelf. Laat het eerste pijntje een trigger voor je zijn om te onderzoeken waar je jezelf in de kou zet, laat intimideren of te veel afhankelijk maakt van anderen.

Belangrijk is dat je een goed contact hebt met je lichaam en in staat bent om de allereerste signalen waar te nemen en niet langer te negeren. Op die manier voorkom je dat je lichaam je helemaal stilzet. 

Ja ik wil mijn zelfvertrouwen graag opkrikken

Ik heb weinig zelfvertrouwen en dat maakt mij angstig

Ik weet wat ik moet doen om mijn zelfvertrouwen te verhogen maar het lukt niet

Ik wil beter leren voelen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze lezing


Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

In 2019 is Monique Verhoef uitgeroepen tot één van de Top 10 Voices LinkedIn in Nederland. Lees hier meer